Spår och lek!

Iver och jag i leken. Tror fotograf är Ingela Thorsell, knyckte bilden från Forshagaakademin.

 

 

 

 

 

 

Fredag drog jag och grabbarna till mor och far i Forshaga. Drog med mamma ut på promenad, fick mig sen god mat serverad och sen fick hundarna vara kvar medan jag åkte på föreläsning för Tobias, SWDI.

Jag har ju hört honom förut så det var inte så mycket helt nytt, men det är alltid bra att höra det igen och några nya saker snappade jag upp.

Sov kvar hos mor och far, upp tidigt och gick en rejäl morgonpromenad med hundarna. Sen fick Keno tillbringa dagen med mormor (två rejäla promenader och en massa gos var inte fy skam), medan jag och Iver åkte på kurs.

Dagen varvades med teori och praktik och det var upplagt så att vi med hund fick med oss två-tre åhörare var, som gemensamt med oss skulle lägga upp träningen, komma med tips osv. Ett mycket bra upplägg!
Första spårövningen vi gjorde gick inte alls bra, jag fick inte alls den information jag skulle behövt för att kunna hjälpa Iver rätt. Men det var också lite meningen, de ville belysa vikten av att veta och vikten av att starten är såååå viktig.

Resten av spåren gick betydligt bättre, Iver fixade dem alla jättebra. Det jag tog med mig som jag inte varit tillräckligt noggrann med var starten. Vi tränade på den och efter de gångerna visade han fina starter. Kul!

Vi sov kvar hos mamma och pappa och på kvällen ville jag såklart testa starterna med Keno också. Så jag la fem korta spår på gatan utanför deras hus. Och Keno visade att han har väldigt fina starter, det var roligt att se. Sen såg jag tendenser att efter några meter stanna upp, lyfta näsan och bli lite nollställd, mer träning behövs. Promenad med mamma efter det.

Söndagsmorgon började med en tollarpromenad tillsammans med Maria, Tessie och Diva. Trevligt med sällskap! Efter det fick Keno återigen tillbringa dagen med mormor medan jag och Iver åkte på kurs. Den här dagen handlade det om lek.

Alla ekipage fick en och en visa lek. Här kändes det lite krystat att ta ut hunden ur bilen och sen leka järnet, men Iver älskar ju dragkamp så det var inga problem, Däremot kände jag mig inte riktigt som vanligt, lite stel liksom… Det de ville var att när man slängt iväg leksaken skulle hunden gripa och sen direkt komma tillbaka och bjuda upp till mer lek. Där gjorde Iver som han brukar, full fart ut, grep och sen hade han en egen lekstund. Han kom när jag ropat några gånger. Jag har ju haft det som belöning eftersom han älskar att springa runt med föremålet, gärna slå sig själv i sidorna med den och inte sett problem med det då han alltid kommer när jag ropar. Men jag kan absolut förstå deras tänk så det ska vi jobba vidare med.Det blev redan bättre efter några korta pass.

Det handlade om lek och fokus hela dagen utan sista stunden då vi fick välja att träna på lek eller spår. Jag valde spår och det gick väldigt bra. Det var en rolig och givande kurs där jag fick med dig en del tankar och idéer hem. Tänk vad kul det är med hårda spår!

Idag efter jobbet tog jag och grabbarna med oss Magnus ut och gick 1.5 timmar, skönt. Efter mat i magen tränade vi på fokus och lek. Jag testade samma lek med Keno och där gjorde han som jag trodde, snabbt gripande och direkt in till mig och hoppade på min mage. Precis som vanligt alltså… Och som ”det ska vara”.
Keno har ju redan som valp varit villig att komma in med allt och har gärna hoppat upp ända upp i mitt ansikte för att få lämna av, medan Iver som valp hellre ville behålla och ha det för sig själv, det lyser ju genom även i leken, spännande reflektion!

En kommentar till “Spår och lek!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.