Skogsdag!!

Ännu en härlig dag ute tillsammans med fina vänner! Tack Anna, Ingela, Ann och Liselotte för idag!

Keno och Rinya fick gå sina spår samtidigt, de gick nära varann och korsade varann flera gånger. Fem saker var hade de i spåret. De spårade jättefint, utan att bry sig om varann ett dugg. Keno tog alla vinklar och korsande spår perfekt, verkligen inget att klaga på idag! Och han fann alla små saker i spåret.

När Iver skulle gå sitt spår hade en person råkat gå i det så han hade dubbla spår från start och några meter framåt. Men det löste han finfint, han följde det jag visat på honom på och när de sen delade sig höll han rätt spår, duktig kille! Han gjorde klockrena vinklar idag, spårade riktigt fint och fann sina fem små saker.

Efter korvgrillning och en massa trevligt prat fick alla hundar köra uppletande. Det var kul att testa Iver, som inte alls är inlärd på uppletande. Han gjorde det helt prickfritt, fyra saker in, fina avlämningar och bra jobb ute i fullstor ruta. Inget att klaga på där! Nu gäller det för matte att inte träna sönder något som han faktiskt kan…

Kenos uppletandeträning har ju legat nere sen i höstas då vi fick en fnurra på tråden. Så det var extra roligt att idag få se honom gör ett jättefint jobb, fyra föremål in, bra jobb ute i rutan, massor av glädje och avlämningar med tassarna i min mage, precis som det ska vara!

Iver fick också testa riktningsbestämning av spår. Han fick gå nästan vinkelrakt mot, men inte helt. Han tog rätt håll tre av tre. Bådar gott inför framtiden.

Bästaste Anna var så snäll och hjälpte mig så Keno fick prova några sökskick för första gången. Det var nog höjdpunkten på dagen för Keno, han tyckte det var sååå kul och han gjorde det riktigt bra. Räcker bara tiden är jag sugen på att träna lite sök med Keno framöver.

Jag hann inte med att se alla hundar spåra tyvärr men de flesta på uppletandet såg jag och alla jobbade på så fint, kul att se! Och roligt att se duktiga Vegas utvecklas så fint! Och underbart att se Fanni fixa alla skott vi brände av, så himla bra, det var nog ändå det bästa på hela dagen!

Tyvärr har förkylningen hittat även mig, efter att jag har klarat mig över ett år, så nu har jag däckat i soffan, sliten och hängig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.