Sjuk på jobbet.

Fortfarande en hel del snö i skogen. Det här är min vanliga stig i skogen…

Ja, så kan jag nog bäst sammanfatta veckan. Trots halsont, hosta och allmänt nere har jag jobbat hela veckan, jag har inte känt mig tillräckligt sjuk för att vara hemma helt enkelt. Jag har gått på en låg växel hela veckan och hundarna har fått klara sig utan motion och nästan ingen träning.

Måndag var ridhuset i Böj bokat så dit masade jag mig på kvällen, då var förkylningen fortfarande lite i sin linda. Det blev en bra träningstimme. Keno tränade fria följet, ställande på inkallning, framåtsändande, kryp och sen grejade vi med lite klossträning och annat småpyssel.
Iver tränade fria följet, ställande på inkallning, framåtsändande, kryp och sen fick han även göra en plats med två okända hundar.
Träningen kändes bra och det är härligt att ha två killar som trots helt nytt ställe och helt okända hundar och personer bara ser sin matte och vill träna, träna, träna!

Och så här trött blev lilleman efter…

Tisdag och onsdag hamnade jag i soffan efter jobbet och kollade filmer tillsammans med Magnus, så mycket mer orkade jag inte.

Igår träffade jag Therese på I2 en sväng efter jobbet. Iver och Lykka fick träna linjetag och sök. Linjetagen la vi ut genom att gå runt de tre områdena så det fanns inga spår. Två sök med bollar las ut av Therese (jag orkade inte pulsa i snön med hostan). Iver var riktigt duktig! Han fixade svåra linjetag, ett var dolt för honom, och emellanåt fick han tolla, vara passiv, tolla, vara passiv, under tiden som Lykka körde. De två söken gjorde han galant och han tog även in den allra sista bollen på ena söket. I pauserna fick han friska upp minnet med grundövning i att inte byta dummy (förra helgen bytte han två gånger) och han bytte heller inte en enda gång igår.

Efter vi tränat fick Keno leka med Lykka och Kira och sen fick han träna en kort stund på fria följet, kryp och framåtsändande.

Idag var det äntligen sista arbetsdagen för veckan! Planen var att rida tillsammans med Therese men det fick jag ställa in då jag hostat hela natten och varit vaken nästan hela tiden. Helt slut. Istället gick jag och grabbarna ut i fårhagen så de fick träna på att gå rakt ut på linjetag. Fem olika områden som låg tätt intill varandra. Även en höger/vänsterövning (grundövning) fick de träna på. Iver började ju lära sig det i höstas men sen dess har vi inte tränat det alls. Det hade sjunkit in fint, båda gjorde fina övningar. Det var den lilla stunden jag orkade, nu är jag nedsjunken i soffan resten av kvällen…

När jag kom hem från jobbet idag hade Iver roat sig lite. Snällt av honom, han valde ju rätt ände på den…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.