IKEA-spår.

Igår var jag funktionär på klubbens lydnadstävling. Jag skrev för domaren, trevligt för man får se alla ekipage på nära håll. Sen gör det ju inte saken sämre att domare och tävlingsledare är väldigt trevliga och sympatiska.

När tävlingen var slut fanns det tid kvar på hyrtiden av ridhuset så jag coh Anette passade på att träna lite. Keno fick träna först och vi tränade en del moment i brukset, ff, framåtsändande, kryp och skall. Krypet har vi hållit oss borta från ett tag men nu fungerade det riktigt fint.

För Ivers del körde jag igenom hela tvåan så som det sett ut på tävlingen. Perfekt träningstillfälle! Först en plats med honom och Snaps, på samma ställe som på tävlingen, bra med lukter av andra hundar. De låg så fint båda två. Sen alla moment efter varann utan belöning och alla fungerade fint första gången, vilket är bra då man bara har en chans på tävling…

Efter den snabbträningen åkte vi till IKEA för att lägga spår. Snaps, och till viss del Cider, skulle invigas i den nya tekniken. Även mina grabbar fick varsitt spår. Keno överträffade sin son, han spårade verkligen jättebra över parkeringen med alla störningar som fanns. Han hittade alla sina pyttesmå föremål. Iver fick rejäla störningar i sitt spår och kanske var det det som tog överhanden för han missade två av sina saker, men han fixade sitt spår bra.
Det var kul att se Snaps till slut komma på att det var visst det här vi ville han skulle göra, han var riktigt duktig på slutet. SM-hunden Cider visade ju förstås sin vanliga spår-skicklighet.

Idag tog jag och Iver en joggingrunda medan Keno och Magnus tog en promenad. Efter det lite styrketräning så nu är vi alla fyra trötta och nöjda…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.