Hopp-san!

I torsdags kom jag att tänka på en sak – hoppet! Det har vi helt glömt bort att träna… och med start om en vecka kanske det kan vara en idé att göra det…? Lydnaden är ju för mig något som jag tar fram som ett litet projekt på vintrarna, lär upp hundarna på några veckor och sen tävlar. Inget hållbart alltså och heller inget 10-poängsmässigt. Men det är ganska skönt att ha den känslan, när jag tränar brukslydnad blir det mer pet, allt ska se så nära perfekt ut som det bara går, medan lydnadslydnaden blir mer på skoj, vi kan det vi kan.

Men som sagt, hoppet hade jag helt glömt bort. Visserligen tävlade vi ju ettan innan jul och då kunde Iver så klart hoppet, men i tvåan är det ju ett annat hopp. Samma hopp som i brukset så jag var inte särskilt orolig, det känns som det är det enklaste moment ever att lära sin hund… Men ändå, vi måste ju checka av i alla fall.

Hittade hindret fastfruset här hemma på gräsmattan. Hämtade spaden med stort S och lyckades bända loss det på nåt sätt, utan att det gick sönder. Bar det in till grusplanen där vi tränar nu på vintern. Men plankorna då, de som det ska hoppas över? Ut i mörkret igen och letade. Hittade dem också på gräsmattan – fastfrusna. Men även dom lyckades jag bända loss. Nästa projekt var att försöka få bort allt gräs som satt fast på brädor och ställning. Men det var bara att lägga ner, det sitter som berg…

Jaja, det går att hoppa ändå! Vi testade direkt med hopp – sitt. Och vad gör Iver? Jo, han hoppar över, svänger runt, sätter sig, slänger sig runt igen och springer bortåt för att ta emot bollen. Och det enda jag hade sagt var ”hopp”… Undrar om det var det sista vi tränade när vi körde hoppet innan vintern… Kul var det att se honom i alla fall! Vi gjorde om det och då fungerade det fint, han hamnar lite snett till höger bakom hindret men hoppar ut långt och fint. Det får duga för nu.

Jag har inte varit så pigg i veckan, trött av mycket på jobbet, trött av att magen spökar lite. Men joggingtur på måndag med Iver och sen en timmes promenad med Keno efter det.

Tisdag snabb träning med Anna där Iver kördes igenom tvåan (utan hoppet då) och det såg fint ut. Keno drillades i framåtsändande och kon/ruta. Sen var det dags för Keno att simma.

Onsdag mat på restaurang och bio med bästaste Magnus. Riktigt mysig kväll! Innan vi sågs hann jag med att springa, dock utan hundar eftersom de var kvar hemma.

Torsdag bara promenad här hemma och lite träning, bland annat hoppet. Sen fick Iver träna upptag och avlämning på and. Inne fick grabbarna träna på specialsökbanan.

Igår tog vi en rejäl promenad här hemma, sen blev det som vanligt en film i soffan.

Idag då… Therese och Jimmy med hundar dök upp på förmiddagen. Jimmy och Magnus tog en timmes promenad med Keno, Kira och Stella. De spårade ett visst djur och tyvärr kan vi nu konstatera efter att ha spårat flera gånger att vi har tre vuxna djur som går omkring i mina promenadstråk. Känns inte okej…

Iver och Lykka tränade jakt under tiden. Ett dolt sök, ett dolt målområde, ett känt målområde och på det kastade vi låååånga markeringar till varandra. Bra träning för Iver idag, han lärde sig nåt nytt, övervann sin tveksamhet till breda diken och visade att han kunde fixa riktigt långa och svåra markeringar. Dock gick det fortfarande lite vingligt ut till dolt linjetag, även om han kom fram. Dags att träna en del såna nu i vår…

Keno fick också, till sin stoooora glädje, träna jakt idag! Det gick som kulan och han gjorde allt rätt. Eftersom han inte ska springa för mycket ännu hade jag lagt upp det med små avstånd och enbart minnesmarkeringar så han inte skulle få snabba start/stopp. Både markeringarna, linjetag, stopp, höger och vänster fixade han fint.

När de åkt hem tog vi först en promenad och sen fick grabbarna träna fem minuter lydnad var. Nu är det gott att koppla av hemma i soffan!

 

En kommentar till “Hopp-san!”

  1. Vad ni håller på. Och så duktiga ni är. Du har en del att lära mig när vi träffas snart. Kul att läsa om era aktiviteter och det ska bli spännande att höra hur det går på tävlingen. Ha det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.