Helgträning.

Började dagen idag i lugn och ro, med god frukost framför TV:n. Sen fick Iver träna upptag på vilt. Och när jag hade förklarat för honom hur jag ville ha det, fungerade det riktigt bra! Kul! Han har ju alltid tagit vilt villigt och har även haft skapliga avlämningar, men innan höst/vintervilan tyckte jag inte det fungerade så bra, han kunde då och då lägga ner viltet på vägen in, ”javla” med det i munnen eller släppa det vid mina fötter. Men vilan har gjort gott, han har fått mognat lite. Och som sagt, när jag tydligt visade hur han skulle göra gick det fint.

Långpromenad i skogen efter det.

Sen åkte vi till Therese där Iver, Lykka och även Kira fick träna jakt. Och jag är mer än nöjd med Iver idag! Det låg på gränsen till för svårt för honom, linjetagen var riktigt långa, med breda diken som han skulle över, på söket var han tvungen att hoppa över ett riktigt brett dike för att komma ut i området och det var en del störningar då fler hundar jobbade samtidigt. Vi kämpade på med linjetagen och han fick till slut lyckas, han lärde sig mycket idag. Söket gjorde han fint, men det var svårt att hoppa över diket i början, en svårighet han  övervann. Vi varierade sök, linjetag, fotgående, minnesmarkeringar (som vi kastade åt varann och där var Iver väldigt duktig på att vänta när jag kastade åt T) och passivitet. Iver fick också prova två helt dolda linjetag, det blev några omskick och lite vingligt för honom men han lyckades och det blev en enorm lärdom för honom. En bra träning där Iver fick mycket ny kunskap att smälta…

Keno fick under tiden vara inne med Jimmy och Stella. Sen fick även han träna, han fick göra flera små uppletande, det fixade han fint!

Nu blir det en kopp te i soffan med en bra film!

Igår simmade Keno efter jobbet. Han fick sen torka inne på hunddagis, medan jag, Iver och Lykka sprang. 4.8 km plus 1 km uppvärmning blev dagens träning.

Imorgon är vi ett gäng som ska ses i skogen och spåra. Det ska bli så kul! Ved och korv ska med, korvgrillning, mys och gemenskap står också på schemat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.