Tävling och spår.

Masade mig upp redan klockan sju denna lediga söndag för att kolla på lydnadstävling. Anna-Karin och Foppa skulle göra sin andra start och det gjorde de med besked! 179 poäng och klassvinst! Riktigt duktiga var dom och det är så kul att som instruktör få följa dom! Jag stannade sen och kikade på några fler ekipage i ettan och tvåan och hann med en trevlig fika med Anna-Karin med make, och även en pratstund med Lizandra och Alma, även dom tidigare kursare.Trevligt!

Sen drog jag och grabbarna vidare till Sörmonskogen. Där la jag spår och sen tog vi en promenad medan spåren låg till sig. Det har varit 11 minusgrader idag och marken är ganska frusen så det blev hårda spår som tänkt, men även i skogen var det ganska ”hårt”.


Kenos spår började här, nerför trappan. Och det gjorde han verkligen bra!

Sen fortsatte det på hårt grus på skjutbanan, på kulbanan (jag lovar, hade kollat att ingen sköt innan), några vinklar på gruset, upp på en grus-ås, vinkel på den, ner på grus, vinkel, uppför en grusbacke, skog, ut på grusväg, skog. Han spårade väldigt fint och snappade med sig alla de små sakerna i alla möjliga material jag lagt ut. Även den svåra störningen med ett spår nära inne i skogen fixade han, även om det var lite svårt. Men de första gångerna han hade den störningen hade han jättesvårt att fortsätta spåra på gruset men idag gick det bra, han har verkligen blivit duktig, pöjken!


Ivers spår innehöll en suuuperbrant backe (syns inte riktigt hur brant den faktiskt var…).

Iver spårade helt fantastiskt idag, han hade en hel del störningar i spåret och det gick på hårt grus, vinkel på grus-ås, skog, grusbacke ner, vinkel, grusväg, flera vinklar på grusvägen, nerför backe, över grusplan, vinkel på grus-ås igen, skog, den branta backen, torrt gräs, skog. Han missade två små saker i spåret, men markerade å andra sidan alla mina markeringspinnar i marken.


Här gick Ivers spår…

Efter spårträningen svidade jag om till bättre kläder, mötte Magnus på stan och gick på skyltsöndagen. Lunch och fika hanns med också, mysigt!


Igår kväll blev det lite julgodis gjort också! Nu hoppas vi på mycket besök så vi får hjälp att äta upp det…

2 reaktioner till “Tävling och spår.”

  1. Ja, du kan lita på att ja hjälper gärna till med godis ätandet… fast de är kanske slut då 😉
    Meeeen de är ju ”bara” att fixa nytt 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.