Julen är snart över…

Det har varit en slapp jul, härligt slapp.


Som sagt, vi har slappat en hel del…


Och alla vill ligga nära Magnus…

Julafton firades som vanligt i Väse med hela släkten. På kvällen var vi hemma hos oss och bara tog det lugnt. Juldagen var vi hos mamma och pappa tillsammans med Magnus föräldrar. Käkade mat, gav ut julklappar och myste. På kvällen återigen bara slappande i soffan framför filmer.

Hundarna har förstås fått långpromenader i skogen, skönt att komma ut mellan julmaten och fikat… Och i lördags tog vi med vovvarna ut i skogen och grillade korv.


Utsikten från brasan…

Men det har inte blivit någon träning alls sen i fredags, skönt med lite vila ibland. Men idag kröp det rejält i benen, så lite träning fick det bli.

Jag mötte Mari på skolan här i Molkom. Innan hon kom hade jag hunnit lägga spår till Iver och lille Kalix (som inte är så liten längre…). Iver hade fått många störningar (även av personer som gick i hans spår efter att jag lagt det)  och svårigheter, snäva vinklar, återgång, spår på mur och en massa annat. Tio föremål låg ute. Han tog alla föremål och spårade jättebra, är så nöjd med honom! Trots svårigheter löste han det väldigt fint. Och han tog vinklarna sååå himla bra idag!

Kalix hade fått en hel del svårigheter i sitt spår och det löste han fint! Han hade lite svårt med vinklarna, men resten fixade han fint, det där kommer bli dunderbra!

Sen la jag och Mari Kenos och Trollas spår samtidigt, vi korsade varandras spår, gick tätt bredvid varann och sen gick vi åt varsitt håll. Trollas spår gick över Ivers gamla ibland och sen nära hans. Jag har ju efterlyst fler störningar av olika slag i Kenos spår och det fick han verkligen idag! Mari hade lagt ett jättebra spår med massor av störning från andra spår, hundspår, Mari hade gått över eget spår mm. Keno spårade jättebra, löste mycket bra, fick anstränga sig massor på vissa ställen och var snudd på att inte fixa vissa partier, precis som det ska vara! Han hittade sina åtta föremål, han hade dock svårt att ta saken i spetsvinkeln. Den störning han hade svårt för var färska hundspår av okänd hund, som gick bara nån cm från spåret, så mer störningar av den typen får vi göra!

Trolla fixade sitt spår med lite hjälp, hon har ju inte gått alls många hårda spår så det var svårt för henne idag. Men efter några fler såna här spår tror jag nog polletten ramlar ner och då kommer det bli jättebra.

Efter promenad i Molkom har jag nu återigen hamnat i soffan. Det blir lugnt resten av kvällen, imorgon är det dags att jobba igen.


Kenos favvo-plats – på trappavsatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.