Iver på tävling.

För bara några veckor sedan fick jag en knasig idé om att kanske starta ettan med Iver för att få lite träning inför brukstävlingarna i vår. När jag hade tänkt ett tag efteranmälde jag mig till en tävling I Malung. Vi hade nu 2,5 veckor på oss att lära in ställandet.

Resten av momenten i ettan hade ju Iver från brukset, även om de behövdes (och behövs) putsas på. Vi har tränat korta stunder några dagar i veckan. Iver fattade snabbt vad ställandet gick ut på. Där emot hade han svårt att stå kvar när jag gick tillbaka mot honom. Så sent som igår kväll var vi ute och tränade och då var det blandade resultat…

Några dagar innan start insåg jag att jag helt glömt bort ett moment – tandvisningen. Nu är ju Iver väldigt social och gillar människor men jag ville ändå vara schysst mot honom och träna det några gånger. Det blev några träningar, fast tyvärr bara med kända personer. Så när vi var framme på tävlingen idag frågade jag en främmande kille om han kunde hjälpa oss med en tandvisning och det ställde han upp på. Och Iver fixade det fint.

Platsen gick bra, 10 poäng på den. Eftersom momentet är slut då tiden går ut i bruks var det nytt för Iver att jag gick intill och ställde mig och väntade, men det var inga problem.
Tandvisningen fick vi också full pott på, det var en bra och trevlig domare.

På väg ut från platsliggningen norpade Iver med sig en apportbock som jag ursäktande fick lämna tillbaka, hihi, men det var också det enda hyss han gjorde… Jag hade lite tankar runt spånhögarna, om han skulle bli nyfiken på dem och skulle vilja kolla av dom. Men icke, han hade bara ögon för sin matte, han var grymt fokuserad. Och det är också det jag är så himla nöjd och glad över! Att han kan gå in på vilken plan / ridhus som helst och direkt fokusera på mig och momenten. Där har träningen gett riktigt bra resultat.

Han gjorde alla moment riktigt bra, ställandet slog han till med en 9:a på. Vi skrapade ihop 181 poäng och vann ettan. Det blev ett bra kvitto på vår träning. Nu får vi se om vi tränar in tvåans moment för att få komma ut igen, eller om vi väntar till våren och då tävlar högre.

4 reaktioner till “Iver på tävling.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.