God jul! Och lite annat…

Iver blev introducerad på rutan i onsdags och det gick väldigt smidigt. Får se om det håller i sig eller om det blir problem längre fram. Han fick också testa fjärren, det finns lite att träna på, men det ska nog gå.

Keno fick damma av sina ett år gamla kunskaper i elitlydnaden och han kom ihåg det riktigt bra. Konen-rutan, fjärr och Z fungerade fint.


Jag har varit en ”Ernst” ett par dagar och skapat vita badrumsmöbler av trämörka. Blev ganska bra och väldigt mycket ljusare i badrummet…

Igår hann vi faktiskt ta en promenad i skogen här hemma innan mörkret föll helt. Mysigt att gå längs sjön och filosofera lite…
Hemma igen fick Iver göra rutan några gånger och även då fungerade det bra. Fjärren gick bättre, han kunde sitt från ligg på fem meters avstånd. Keno fick träna kon-rutan och fjärren.

Idag har jag semester! Härligt! Dagen började tidigt med introduktion av simningens ädla konst. För Keno. Han tyckte det var helmysigt och jättekul att få simma. Tänk att det går att göra det även vintertid! Han var så lugn och fin när han gick i, och personalen tyckte han var väldigt trevlig och lugn när de hanterade honom. Jag har inte tyckt att han har behövt den träningen tidigare då han får så himla mycket träning ändå, men nu när han ändå ska simma fem gånger för muskelns skull ska han få fortsätta sen också, all träning är bra (nästan all).

Sen drog vi hem till Ulle och tog en promenad med alla grabbarna i det sköna vädret. Tillbaka hos Ulle blev jag bjuden på såååå gott jul-te och ännu godare choklad. Mums! Tack för en trevlig förmiddag Ulle!


Och Rally och Rejsa tackar för den goda maten!

Jag åkte sen till Sunne och tog en lunch med Lollo. Trevligt att sitta och prata bort en stund! Sen åkte vi till Kolsnäs och la hårda spår till alla fyra vovvarna. Keno fick ett knepigt då jag hade gått i samma spår som en annan person gått före mig. Men han löste det fint, även de två trapporna jag hade gått i. När vi kom uppför ena trappan mötte vi en man som hade trampat runt i mitt spår, men Keno tuffade ändå på i sitt spår, jättebra störningar, precis såna som jag vill ha! Keno hittade sina små stickor och spikar.

Iver fick lång liggtid på sitt spår, det låg drygt 50 minuter och så länge var det ett tag sen ett hårt spår låg… Jag hade gjort många vinklar fram och tillbaka på den smala vägen och Lollo gick bredvid och sen knallade hon rakt genom spåret där alla vinklar låg. Den störningen bekom inte Iver, han tuffade på bra, tog sina saker i spåret. Han spår blev ganska långt så på slutet märktes det att han var lite trött, missade nån vinkel, men annars gick det fint.

Jag tog en snabb sväng in på en inredningsaffär i Sunne och sen åkte jag hemåt. Nu är det dags att slå sig ner i soffan, softa, käka Ulles goda tryffel och se en film!


…med Rally i knät!

 

En kommentar till “God jul! Och lite annat…”

  1. Tack för idag:) Trevligt, vi får bättra oss o försöka ses oftare:):) Snart e ja med på ”busspår” igen ozå;);) o välkommen snart igen på julteet, skynda dej för de går åt flitigt:):)

    kramen från oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.