Bortplogat spår…

Ja, idag kom snön med stort S! Och det rejält! Vaknade av snöstorm imorse som fortsatte nästan hela dagen. Det var egentligen planerat att jag skulle hålla kurs i hårda spår i Säffle idag, men vi fick ställa in den pga vädret. Nu planeras det nytt datum.

Istället blev det massor gjort här hemma, bland annat har jag gett mig på att måla om våra badrumsmöbler, får se hur det blir. Huset har blivit städat och hundarna har fått sina promenader.

På kvällen fick hundarna varsitt spår i Molkoms ”by”. Kanske inte det smartaste draget att lägga spår i samhället när det snöar som mest och alla är ute och plogar… Men så blev det i alla fall. Kenos började vid busstationen och första apporten (en metallsak) fick vi tillsammans gräva fram då någon hade trampat ner en massa snö över den. Sen fortsatte det på plogad trottoar, där det låg många vinklar över spår som andra gått. Vinklarna blev täta, det var bara ca 70 cm mellan dem innan det vinklade igen. Keno tuffade på, han försökte spåra med hög näsa i början, då han hade motvind (hans akilleshäl), men så snart vi kom på trottoaren spårade han superbra och tog alla vinklar (när jag hade lagt spåret såg jag en gubbe gå över alla vinklarna men det bekom inte Keno) och hittade de små saker jag lagt ut. Sen vinklade det över trottoaren, över gatan (och över Ivers spår), in på plogad cykelbana, vinklade över trottoarkant och över en väg. Sen blev det lite udda… Där jag hade gått i snön på motsatta trottoar var det nu plogat, så mitt spår var bortskrapat… Men Keno tog ändå vinkeln, som jag lagt på trottoaren, och spårade vidare. Matte var impad! Men sen kom höjdpunkten… Jag hade sen klivit rakt igenom en ploghög med snö och när Keno nu spårade hade plogbilen plogat upp en enorm vall utanpå den jag gått genom. En lite fundersam Keno, men han löste det snabbt, spårade över den stora högen och hittade sin slutpinne. Han visade prov på riktigt bra spårning ikväll.

Sen var det Ivers tur. Hans spår började direkt över en väg, sen kom direkt korsningen där jag och Keno passerat i Kenos spår. Iver var intresserad som busen av det spåret, men med lite hjälp fortsatte han på sitt spår. Sen gick det rakt på plogad väg ganska länge, tyvärr hittade varken Iver eller jag de tre sakerna där, de var totalt översnöade och det blev för svårt för Lilleman, nåt att träna mer på… Sen gick spåret in på macken (den enda i Molkom så ganska många spår där), det vinklade över platsen där bilen står när man tankar och sen låg en mini-pinne lite längre bort. Den hittade Iver. Sen tuffade han på över gatan, vinklade igen och hittade sen slutpinnen. Det blev ett svårt spår för lillen idag som han ändå löste väldigt fint, han är duktig på spår.

Under veckan har vi inte tränat så mycket annars. Tisdag var svärmor/far här och firade att jag fyllde år (på onsdagen), födelsedagen firade jag genom att träna lite lydnad med Ingela, men det blev inte så länge, det var -15 grader… Torsdag var en trötter-dag då jag inte orkade nåt och igår köpte jag och Magnus lite julklappar, käkade middag på stan och myste innan vi åkte hem.

2 reaktioner till “Bortplogat spår…”

  1. …de guttene imponerer….dette hadde ikke jentene her i Asker greid…ennå…vi får bare jobber mer sånn at vi henger med dere dyktige!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.