Bilder!


Iver spårar på grusväg.

Efter jobbet i torsdags träffade jag Ulle och Ingela vid Lantmännen, för att lägga spår. Keno fick ett klurigt spår som gick förbi affären, över parkeringen, ut på vägen, mitt i vägen, in på ett stort öppet område, tillbaka ut längs vägen, vinkel in på en parkering. Åtta saker i spåret, han (vi) missade en, men annars kom alla med. Han hade svårt att fästa på spåret i början,det hade gått mycket folk där, affären var fortfarande öppen, men efter några meter gick det bättre och han spårade på bra. Då spåret gick bitvis mitt i vägen fick vi bryta några gånger och flytta på oss när det kom bilar, men det var inga problem, bara att fortsätta sen.

Ivers spår la jag samtidigt som Ingela la Fannis spår. Och vi korsade varandras spår några gånger. Ivers spår gick på kanten av väg, vinkel ut till mitten av väg, vinkel tillbaka, vinkel över Ingelas spår, ut i snön, följde gamla fotspår, ut på vägen igen, vinkel där det korsade Ingelas spår, genom en tankstation för bilar, mitt i vägen, vinkel på vägen, tillbaka in på kanten, ut igen, vinkel mitt på vägen, tillbaka till kanten. Åtta saker låg ute, en hade försvunnit (förmodligen blivit bortkörd av bilar för den låg mitt i vägen) och den sista grejen missade han.

Fanni och Iver fick spåra samtidigt och de var väldigt duktiga, de brydde sig inte alls om varandra. Dessutom gick Anna och Vegas tätt efter för att kika på oss, men det märkte inte Iver ens… Iver spårade väldigt bra och löste alla svårigheter jättebra.

Efter träning blev det en lång, trevlig fika hemma hos Anna där vi pratade en massa hundträning (nähä?) och sen fick Vegas träna på klossen för första gången. Duktig kille!

Igår hade vi fint besök här i Näs! Lykka och Kira var här och stannade även över natten, otroligt mysiga damer!!! En lång promenad i mörkret här hemma blev det senare på kvällen. Keno hade simmat tidigare, så jag ville att han skulle bli helt torr innan vi gick ut, det var -16 grader här…

Idag var jag först förbi Therese med hundarna och fick mig en kopp te. Åkte sen vidare, träffade Pernilla med vovvar och tog en långtur i skogen. Sen vidare till mamma/pappa och öppnade paketen från USA, som kommit. Handlade mat och sen hem. Inga problem att fylla en hel lördag när Magnus jobbar…

När jag och Ingela var ute och tränade hårda spår innan snön kom, tog vi en massa kort och nu har jag fått dem från Ingela, tack!


Iver spårar ut på grusvägen från skogen.


…och terrängbytet gick fint!


Och där fortsätter han spåra på nya underlaget.


Näsan fint i spåret!


Kenos spårstart på grusvägen.


Så här glada blev vi när Keno hittade en spik i spåret!


Keno spårar på…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.