50-öringssök!

Jag har fått en en massa 50-öringar av en jobbarkompis. Så igår fick grabbarna göra mini-uppletande med dom.

Först fick dom bara plocka upp dom och lägga i min hand och sen trampade jag upp en liten, liten ruta och kastade ut några stycken. Det var mörkt så det gick inte att se dom med blotta ögat.

Keno tyckte det var en konstig övning i början, han ville gärna vidga ytan direkt. Men till slut förstod han vad som gällde och hittade de små örena.

Iver har ju inte blivit introducerad i uppletandets konst än, så för honom var det lättare att hålla sig i den lilla rutan. Han hittade också sina ören.

Jag var lite orolig att de skulle svälja de små mynten, men de bar dom så fint i sina munnar och lämnade av i min hand. Mer sån träning får det bli!

Annars ligger vi lite lågt med träning just nu, känns skönt att ta lite ”jullov”. Keno fick sina armbågar röntgade igår och de såg så fina ut. Inte minsta pålagring eller artros syntes, skönt! Och snäll som han är behövde han inget lugnande utan var helt vaken när vi röntgade. Den hältan han visade för ett tag sen (och som han inte visat nåt mer av nu) har de nu hittat orsaken till, han har en liten inflammation vid ett muskelfäste. Så nu ska han få fem gångers behandling med laser och sen ska han även få simma. Simningen har jag tänkt låta honom göra hela vintern, tror det kan vara bra för en hund som honom att få även sån träning, trots att han får mycket motion ute. Tänkte även låta Iver simma lite, mest med tanke på att han ska bli så van och bekväm i vattnet att han kanske kommer ihåg att vända med apporten till våren, hihi!

Tävlingstankarna lutar nu åt att anmäla till en lydnadsklass två och försöka hinna lära in rutan och fjärren med Iver. Känns roligt att få tävla lite, samtidigt som Iver får mer rutin. Men sen får det vara stopp, vi måste komma igång mer med högremomenten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.