Spår vid spår…

Det blir en hel del spårande just nu, dels är det så otroligt kul, dels funkar det så bra att träna när det är mörkt. Onsdag kväll fick hundarna träna upptag igen, den här gången hittade jag ett annat bra ställe i Molkom. Längs med järnvägen, längs med spåret, finns det är jättelångt staket med ganska bra belysning i alla fall. Så där la jag upptagen.

Keno fick hö, hö, hö, vä, vä och hö. Iver fick vä, vä, hö, hö, vä. Det var gång två för Iver när det gäller upptag. Dagen innan förstod han inte så mycket men denna gången fixade han alla, jättekul! Keno tog också sina åt rätt håll, det syntes att han verkligen valde håll, roligt!

Iver fick även träna lite lydnad på en liten parkering. Det var andra träningspasset för ställande under gång och det funkade riktigt bra. Vi satte också ihop ”fram” och ”sakta” och det gick ganska bra, några riktigt bra och några där det blev fel…

Igår träffades lydnadsgänget på Forshaga BK. Iver var först ut. Vi tränade ”sakta” och ”fram”, kedjade ihop, bröt isär, kedjade ihop, bröt isär, det blev riktigt bra, han har förstått lite nu vad det går ut på. Jag fick också några bra idéer kring det av Anna och Eva. Sen blev jag och Iver genomkörda genom hela ettan av Anna. Vi har inte tränat någon sån lydnad alls, så jag ville se var vi står. Och han kan ju allt, förutom ställande under gång då, som vi håller på att träna in nu. Det finns fläckar här och där att träna vidare på, men ettan borde han fixa fint, bara ställandet blir inlärt. Han klarade bra att göra hela programmet, han höll ihop fint. Ställandet under gång var inne på sitt tredje träningpass och nu kunde han stanna vid min sida och stå kvar någon sekund, det går framåt.

Sen fick han ligga plats med skott, med två andra hundar. Trots en del störningar från hund som gick upp, inte ville lägga sig, lekbelöning, pip mm så låg han fint hela tiden och skotten var inga som helst problem, duktig Lilleman!

Keno fick sen träna fria följet, som han gjorde så bra, vi tränade mycket halter och vändningar. Framåtsändandet gjorde han finfint. Vi blev kommenderade av Eva på skallet och en gång gav han ljud efter ”tyst”, men sen gick det bra. Eva kommenderade oss även på stegen, där vi många gånger gick fram och gjorde halt framför stegen. En gång fick han gå över och då gjorde han det väldigt lugnt och snyggt.

Jag testade också fjärren på 25 meters avstånd, och han kom ihåg, han gjorde det riktigt snyggt. Snyggare än när vi höll på att träna på det för ett år sen… Han hade helt låsta ben, och med tanke på att jag inte lärt honom det var det ju extra bra gjort.

Sist tränade vi på krypet, som har blivit jättefint, sen jag gick tillbaka lite i träningen efter tips från Towa Lind. Han kröp nu riktigt fint, Eva hjälpte mig att titta från sidan, svårt att se ibland. Känns som att vi borde starta NU, men nu måste vi vänta flera månader, ändå tills slutet av mars, början av april. Då har jag säkert tränat sönder nåt…

Idag har vi bara gått en lång skogspromenad efter jobbet, sen fikade jag med Mari i stan, himla mysigt! Imorgon får vi besök från Norge, det ser vi fram emot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.