Missionskyrkan.


Hittar så roliga citat på olika kaféer…

Missionskyrkan i Molkom är bra till mycket, dels för de ensamma, dels som kafé på Molkoms marknad i maj. Men det bästa är nog ändå att det finns ett staket där som passar perfekt till träning av spårupptag!

Ikväll var det dags för grabbarna att få testa denna nya metod att träna upptag. Keno har ju tävlat i elit flera år, så han har självklart tränat upptag förr, medan det för Iver var allra första gången.

Keno fick fem stycken, vänster, vänster, höger, höger, vänster. Och det var full pott på dom! Kul!

Iver fick höger, vänster, vänster, höger. Han gjorde fina upptag åt höger, men när det blev vänster ville han fortfarande gå höger och det var inte så lätt att få honom på andra tankar… Men, men, det blev rätt till slut. Det var hans allra första upptagsträning så han hade inte koll på vad det gick ut på tror jag, han tänkte bara spår. Vi tränar mera!

En långpromenad innan hann vi med också, i skogen innan mörkret föll, härligt!


Och i affärer…

Igår var jag och vovvarna ute och sprang, Keno fick också följa med denna gången. Därför sprang vi inte så långt, vill köra igång försiktigt med honom igen. Några upptag på vilt för Iver, sen var det dags att träffa Anna-Karin på Forshaga BK för lite träning. Iver fick nosa på nya momentet ställande under gång och vi fick ordning på det ganska snabbt. Sen tränade vi på ff med massor av störningar och det gick riktigt bra, kul att vi är på väg tillbaka, jag tycker han tappat lite där när vi bara tränat jaktfot…  Krypet blir bättre och bättre, likaså ställandet på inkallningen. A hjälpte mig när jag kedjade ihop ”sakta” och ”fram”. Svårt, tyckte Iver, men det blev riktigt bra till slut. Det märktes dock att han fick tänka massor för han var sååå trött sen!

Keno var väääldigt PÅ när vi tränade, han var så glad när han äntligen fick träna igen! Det blev fritt följ, framåtsändande, kryp, skall och fot fram till stegen. Vi avslutade med lite freestyle, Keno tycker det är så himla roligt.

Vi har hunnit med hårda spår en gång till också. Iver fick prova att göra övergångar från skog till grus till skog till grus till skog. Han spårade väldigt bra, tog alla vinklar fint och hittade både tändstickor, metallsaker, spikar och skogspinnar i spåret. Kenos spår gick först i mitten av grusvägen, sen i skogen, sen på kanten av en skogsväg och sen in i skogen igen på slutet. Alla tändstickor, metalldelar, spikar och skogspinnar kom med! Han hade jättesvårt i början, då vinden hade hunnit vända så han fick motvind på grusvägen. Eftersom han från början är en ”hög-näsa-spårare” blev det svårt för honom. Men han tog sig och fixade sen resten jättebra.

Det märks redan på dessa få spår med den nya tekniken, att hundarna spårar mycket bättre även i skogen. De ligger fint i kärnan för det mesta, även om vi måste träna mycket, mycket mer innan det är helt befäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.