Krock!


Iver talade om att knäckebrödet var slut på jobbet häromdagen…

För lite drygt en månad sen krockade mina hundar. Med varandra. Bokstavligt talat. Och det rejält.De sprang runt huset från två olika håll, jag såg eländet och försökte förstås stoppa det, men jag hann inte, de smällde ihop ordentligt. Iver körde in hela sin kropp, med käkarna först,  i Kenos vänstra sida. Ingen av hundarna visade något, varken då eller dagarna efter så jag trodde det hade gått vägen. Men Keno fick sig nog tyvärr en smäll som han har mörkat väldigt bra… Han har säkert avlastat utan att jag märkt det. Jag håller ganska granskande ögon på mina hundar, hur de rör sig, avvikelser mm, och för några veckor sen såg jag att Keno inte riktigt satte ner frambenet som han brukar. Som vanligt kunde ingen annan se det, men jo, något var inte som det skulle, det kände jag på mig.

Direkt fick han en tid hos Aktiv Hund, som jag har fullt förtroende för. Och mycket riktigt hittades ömhet i vänster fram och bak (dvs den sidan som Iver sprang in i). Oftast brukar det ju bli ömhet diagonalt, men eftersom det var samma sida, är det ganska troligt att det kommer sig av smällen. Efter behandlingen har han varit helt bra och vi började köra på igen. Men för två dagar sen såg jag återigen att något inte var som det skulle, även denna gång var det bara jag som tyckte jag såg nåt. Så ikväll var vi åter till Aktiv Hund och nu kunde hon konstatera att han fått en liten muskelinflammation i vänster framben, troligtvis som en följd av krocken.

Så nu kommer jag göra det som vi kom överens om och även boka en tid i mitten av december hos Stefan Rosén. Även om Keno säkert snart är bra igen vill jag ändå gå igenom hela honom grundligt, för det kan ju hända att om han nu gått och avlastat ett tag innan jag upptäckte det, kan det bli felbelastat. Han är värd det bästa, mammas pöjk!

Som tur är, är Keno lika pigg och glad som vanligt och skulle springa för fullt om han fick… Han är ju som sagt inte särskilt halt, utan det är jag som noterat avvikelser… Vi skulle tävlat om två dagar men jag strök oss. Så nu har vi hela vintern på oss att träna in det nya spårsättet, det känns jättekul! Och att gå korta, hårda spår under tiden han läker funkar ju jättebra!

På tal om spår så fick båda grabbarna ett varsitt spår i tisdags. Det var Kenos första men han överraskade mig, han gjorde det riktigt bra! Iver spårade riktigt, riktigt bra, känns som han redan fattat vad övningen går ut på. Sen var det dags hålla kurs!

Igår träffade jag Ingela på Forshaga BK för lydnadsträning. Först la jag spår runt appellplanen som fick ligga några timmar. Keno fick träna lite lugna moment, medan Iver tränade delar i ff, ställande, sakta, skall, kryp och hopp.
Innan vi åkte hem fick de gå spåren. Ingela var med och kikade och kom med goda råd. Grabbarna spårade himla bra, det här kommer bli jättebra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.