Grus.

I söndags drog jag med Pernilla med vovvar till Källorna utanför Molkom. Där finns grus/sandvägar och en sandgrop. Alla vovvar fick spåra. Keno spårade riktigt, riktigt bra, han fixade alla störningar, vinklar och tog sina pinnar. Spåret låg på grus och några meter bredvid låg Doris spår. Duktig pöjk!
Iver fick alldeles för svåra störningar vid sitt spår, vi kom runt med gemensamma krafter men det blev ingen bra träning… Innan vi åkte hem fick sen Iver göra upptag på and och kråka.

Resten av söndagen blev det en massa måste-göra hemma, städa, tvätta, bokföra, laga mat mm mm.

Dagen före, lördagen, tränade vi med V-tollarna i Sörtjärn. Maria kom med en bra träningsidé som vi alla började med, vi gick fot fram till en domare, hälsade och gick sen bakom en skytt fram till en kastare. Det gick några kast, sen vände vi och gick fot därifrån. Grabbarna skötte sig bra. Efter den övningen delade vi på oss och Iver och Tessie gjorde en övning med markering och närsök ihop. Jag var väldigt nöjd med Ivers jobb och även passivitet när Tessie jobbade.

Onsdag höll jag kurs igen och torsdag träffade jag Ingela på Forshaga BK. Iver gjorde en plats med skott, som gick jättebra. Sen fick han träna ff, ställande, kryp och sakta. Keno tränade på ff, kryp och att gå fot fram till stegen.

Ikväll träffade jag återigen Ingela på Forshaga BK. Iver och Keno fick varsitt spår över appellplanen och efter det tränade vi lydnad. Iver fick prova på att kedja ihop lite av sakta och fram till target och det gick riktigt bra, det börjar så smått att likna nåt. Han låg även en plats med skott och sen tränade vi ff med kommendering, ställande och kryp. Keno fick återigen träna ff, kryp och fram till stegen, det är moment som inte kräver fart…

Jag fick utbyta många idéer runt spårningen med Ingela, det kändes jättebra. Nu vet jag lite hur Ivers träning ska fortsätta framåt. Kenos spårande på hårt går ju strålande, dags att avancera även där.

Imorgon är det sista tillfället på tävlingslydnaden men jag hoppas får följa dem ändå framöver och att jag får rapporter om kommande tävlingar.

En kommentar till “Grus.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.