Asfaltsbarn.

Rubriken kan ju tyckas lite konstig med tanke på att vi bor på landet med grusvägar så långt ögat kan nå… Men det är såklart asfaltsspår jag menar.

Både igår och idag har grabbarna fått spåra hårda spår på asfalt. Igår var jag och Anna i Ulvsby, mitt inne i ”byn” och la spår. Kenos gick via en gata, vinklade rakt över gatan, fortsatte sen förbi ett lägenhetshus via några brevlådor. I Spåret låg fyra små apporter (som jag la dit precis innan vi gick spåret) och liggtiden blev nästan två timmar. Det var Kenos första ”rena” asfaltsspår och han tyckte det var jääääättesvårt i början! Men vinkeln tog han fint och efter det spårade han riktigt bra, Alla apporter hittade han.

Ivers spår gick på en gångbana, över en gata och in på återvinningsområdet. Han tyckte det var svårt i starten, men sen spårade han på riktigt bra och han hittade också sina fyra små apporter. Ivers spår låg lite drygt två timmar.Det var även för honom första gången som han spårade ett rent asfaltsspår.

Det är riktigt roligt att se hundarna spåra trots alla störningar av alla som gått förbi / i / över spåren, både personer, katter, hundar mfl.

På väg hem från jobbet idag stannade jag i Molkom och la två spår på asfalt. Sen åkte vi tillbaka efter några timmar och grabbarna fick spåra. Keno överraskade rejält, han tog spåret väldigt fint, spårade i stort hela vägen och hittade sina fyra skogspinnar. Jag var överraskad, glad och stolt!
Iver hade stora problem, han fick aldrig riktigt fäste i sitt spår, men trots det tuffade vi runt det och han hittade de fyra skogspinnarna i alla fall. Vem vet, i hans spår hade det kanske varit för svåra störningar? Det rör sig ju mycket folk och hundar runt där.

Efter spårandet tog vi en lång prommis i Molkom och avslutade med några minuters lydnad. Keno fick träna fritt följ och kryp, Iver körde sakta och kryp.

Fredagskväll var jag och Magnus och såg på Stefan Sauk ”the sex guru”, riktigt kul!!! Lördag var vi på 60-årskalas och när vi var hemma från det tog jag och Iver en springtur. Söndag höll jag kurs i Säffle hela dagen för ett härligt gäng hundar och mattar!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.