Vi jagar vidare…

I alla fall en dag till, vi var med även på tisdagen. Och då sköts två kalvar av samma skytt, vid samma tillfälle. Jag, Leif och mina grabbar drev dem framför oss i drevet och hundarna drog så hårt att jag med nöd och näppe orkade hålla emot i dragselen… När de var skjutna släppte jag Keno som frispårade fram, medan Iver fick gå sitt första viltspår någonsin. Och han spårade så fint, ända fram till kalvarna. Kul!


Lille Iver har också förstått tjusningen med jakten!
Vi gick i drev hela tisdagen och direkt efter träffade jag mina lydnadsvänner för lite träning. Hade inte tänkt träna så mycket med tanke på att hundarna borde varit trötta, men de var så pigga så lite tränade vi ändå.

Iver fortsatte med att träna sakta, springa till target med störning, kryp, fritt följ (vändningar och stegförflyttningar) och ställande. Det går bra och det rullar på fint. Men eftersom vi inte tränar men någon hög frekvens kommer det nog att ta ett tag…

Keno fick träna på framåtsändande, som han gjorde så fint, läggandet på inkallningen och sen ägnade vi mycket tid åt stegen där vi fick bra idéer från Lollo.

Igår var det jobb igen, en springtur och styrketräning efter det. Sen var det dags att starta upp tävlingslydnadskursen. Som vanligt härliga, engagerade deltagare, det här kommer bli toppen!

Idag blev det äntligen lite jaktträning! Det var längesen vi tränade det, mer än att vi småtränat lite för oss själva här hemma. Och vilan har nog gjort Iver gott. Han visade att han minsann kunde långa, raka linjetag över breda krondiken,stanna fint på stoppsignal, fortsätta utåt på ”ut”, markera både enkel och dubbel och ha dom i minnet länge. Ja, han var riktigt duktig idag! Tyvärr hade han glömt det där med att sitta stilla när jag kastar åt andra… Men efter en påminnelse satt han riktigt fint på slutet, trägen vinner!

Efter träningen fick Keno göra ett rejält uppletande! Han hittade tre saker på 2 minuter, men den sista saken letade han efter i 10 minuter! Och han jobbade fint hela tiden. Jag hade lagt grejerna lite taskigt för träningen gick ut på att träna uthållighet, att inte ge upp. Det gjorde han bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.