Veckans träning och helgens kurs.


Urfällda Iver med otrimmade öron och ben spanar ut över ägorna…

Förra söndagen hade jag viltspårkursare här större delen av dagen så mina egna hundar fick bara en långpromenad den dagen. Kul var det att se duktiga hundar spåra och även se hur de tacklade och löste nya problem som uppstod för dem.

Tisdag var det återigen en förare här med hund, som främst ville se om hunden klarade skottet i spåret. Mina egna hundar fick lite träning inomhus senare på kvällen.

Onsdag njöt jag först på massagebänken efter jobbet, efter det en promenad och träning med vovvarna. Vi fortsatte träna högremoment med Iver och elitmoment med Keno. Sen var det dags att hålla tävlingslydnadskurs.

I det vidriga vädret på torsdagen träffades jag, Anna och Ingela på Forshaga BK och tränade lydnad. Iver går framåt med stormsteg och kan nu gå sakta riktigt långt. Han kan också springa ut till target med boll framför den. Ingela hjälpte mig att kika på krypet, som blir bättre och bättre, men har en bra bit kvar. Iver fick också apportera Ingelas tungapport och det var inga problem, bara avslutet som inte är färdigt. Ställandet på inkallningen är riktigt bra, men det är fortfarande svårt att få ut avståndet, då blir ställandet sämre.
Keno fick faktiskt inte träna nåt, då han hade fått en skön behandling av Therese S innan.

Hela helgen har jag och Iver varit på jaktkurs för Eva. Tillsammans med Kerstin och Snoddas åkte vi ner till Landvetter på fredag eftermiddag. Som vanligt när Eva håller kurs är det himla trevligt och man får många bra tips med sig hem. Jag är väldigt lycklig över Iver, som numera klarar fint att bara vara i flera timmar när de andra tränar. Han fixar gott att sitta och bara vänta. Sen kunde jag konstatera att han är en liten kille som börjar få stor kunskap inom jaktträningen, det känns så roligt. Nu har vi mycket kul att träna på under vintern och jag har även lite nytt att förmedla på mina egna kurser.

Skönt också att se att Iver och Snoddas kunde bo ihop utan problem och även kunde springa lösa tillsammans på promenaderna.
Iver har också fått två nya namn under helgens kurs: Apporteringsidiot och Surrikaten

Några bilder på Vilja och Iver, när de var på besök:


Först lite obligatoriskt rangordning…


För att snabbt gå över i lek.


Snyggingarna poserar!


Vilja.


Fina Vilja.


Och det är lätt att se vem som är hennes pappa…hehe!

3 reaktioner till “Veckans träning och helgens kurs.”

  1. Tack för trevlig dag!
    Tur ja hade att Magnus inte ätit upp hela morotskakan i helgen 😉 Den va riktigt go!

  2. Vilken rolig vecka du haft. Skulle vilja veta mer om Eva. Är sugen att träna jakt för någon instruktör i vinter och ”min” har slutat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.