Snubbel på målsnöret. Igen…

Fredagkväll träffade jag Anna på Karlstad BK för lite träning. Mitt i träningen ringde Sara från Hammarö BK, jag hade kommit med på deras tävling (var reserv). Kul! Keno fick ändå träna på vissa delar i alla moment. Iver fick träna på sakta, springa till target, kryp, ff, skall och ställande på inkallningen. Han är på god väg, kanske hinner vi klart till april, kanske inte…

Lördag blev det så upp tidigt och dra på spårtävling. Det var frost i backen när spåren las, men den var borta när hundarna släpptes på, ganska svåra förhållanden alltså. Och Keno slet! Han missade ändå bara en endaste pinne och det var bra gjort för spåret var inte så lätt. Han gjorde ett finfint upptag, lugnt och fint, han travade ut, han som brukar galoppera i hög fart annars. Han valde håll i lugnt tempo men trots det blev det bakspår…

Tillbaka på klubben var det ingen av 11 startande som hade fullt på spåret. Jag och en till hade samma, resten hade fler pinnar borta eller hade brutit. Uppletandet gjorde han kanonfint, vår träning har verkligen gett resultat! Han hittade tre saker och det var bara han och en hund till som gjorde det, resten nollade eller hittade två saker. Jag var mäkta stolt att han faktiskt gjort så bra jobb ändå hittills!

Inför lydnaden låg vi bäst till och jag började vädra c.e.r.t. Keno gick in med en superfin attityd, pigg och glad, het, men fokuserad och gjorde fina moment. Tyvärr tappade han metallen två (!) gånger och ramlade nästan ner från stegen så där rök ju en del poäng. Ett fint framåtsändande som jag är jättenöjd med, för det vi tränat på gjorde han helt rätt. Bara en liten, liten detalj…Vi kom för nära varann. Har aldrig hänt, brukar vara snudd på för stort avstånd. Så som sagt, väldigt nöjd, även om det inte blev värst höga poäng pga det korta avståndet.
Vi var bara fyra hundar till lydnaden och eftersom jag var ganska ohotad med poängen från specialen kände jag att kanske, kanske kunde det bli cert idag. Men nej, visst vi vann, men 4.25 poäng från cert. Kändes riktigt, riktigt surt! Det var en stor besvikelse, jag trodde att det äntligen var vår tur att kamma hem det sista certet. Men jag är ändå toknöjd med Kenos jobb, han skötte sig fint.

Igår hade jag lovat mig själv en sysslolös dag. Blev väl inte helt så, men lång sovmorgon blev det i alla fall. Sen hjälptes vi åt att storstäda huset och på kvällen körde vi våra får till slakt… Usch, det var jobbigt att lämna in Mari och Therese… Men nu är det gjort, till våren tar vi nya tag med nya får…

Idag var första dagen på älgjakten och jag och grabbarna var som vanligt med i Väse. Den här älgjakten blev lite annorlunda då det började med ett skjutet vildsvin… Keno fick spåra de ca 50 metrarna fram och han spårade på, fast han aldrig spårat vildsvin förut. Framme fick skytten kolla så den var död och sen fick Keno springa fram och sätta tänderna i den. Största belöningen ever! Både Keno och Mio var heta på grisen medan Iver och Max tog det lite lugnare.


Keno hos vildsvinet. Han har koll om nån annan hund är på väg fram…


Den stolta skytten!


Närbild.
Några älgar fick vi inte idag, men en himla massa motion, frisk luft och två grisfötter med i en påse hem. Imorgon är det dags igen!


Vår älskade Rejsa!


Det artar sig. Snart klara! Med utsidan i varje fall.


Iver har bråttom…


Avslutar med mina tre älskade grabbar nere vid vår sjö!

2 reaktioner till “Snubbel på målsnöret. Igen…”

  1. Kul att han gjorde allt så bra lite surt med poängen.
    Men det är bara att kämpa på. Keno fick ju en belöning med viltsvinet …….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.