Sista målningen gjord!

Kändes konstigt att komma hem från jobbet igår och veta att jag inte behövde ut med hundarna. Magnus hade knallat ner till Molkom med dom under dagen, nästan en mil, så de var nöjda när jag kom hem. Å andra sidan var det skönt att få ta det lugnt och bara vara, jag behövde en sån kväll!

Imorse gick vi upp tidigt och drog igång målningen av uthuset. Det var den långa väggen på baksidan som skulle få en omgång färg till. Så nu är hela uthuset färdigmålat, det känns helt underbart! Visst, har vi slitit ganska hårt ett tag nu, men det är å andra sidan skönt att bli klar så snabbt. Nu kan vi ägna hösten/vintern åt att bygga upp väggar inne i uthuset och greja iordning där inne, en och annan planka kommer vi säkert att behöva måla också.

Sen drog Magnus på jobb och jag jag åkte till Mari för lite träning. På vägen dit stannade jag och la ett varsitt spår till grabbarna.
Iver och Kalix fick träna tillsammans och fick göra markeringar. Iver gjorde både enkla och dubbla och även minnesmarkeringar och skötte det väldigt bra. Han satt också fint stilla idag när jag kastade åt Kalix (det var det som var den primära träningen).
Vi avslutade med lite linjetagsträning och Iver gjorde det fint, även stopp och närsök fungerade fint.

Keno fick sen träna tillsammans med Trolla. Han fick se dubbelmarkeringar, sen vända en kvart och ta linjetag först, sen tillbaka och hämta markeringarna. Han satt fint och väntade när jag kastade till Trolla och när hon jobbade. Han gjorde finfint jobb, kanske dags att damma av pöjken ordentligt…?!

Sen till spåren! Båda fick spår som var 900 m långt med sju pinnar. Istället för skogspinnar blev det idag någon vanlig pinne och sen resten var pyttesmå pinnar (se bild). Ivers spår låg 2.5 timmar. Han fick en början till upptag (vänster) och det gjorde han så bra, rätt håll. Han spårade hur bra som helst, lugnt och tryggt, plockade alla pinnar, även de pyttesmå. Duktig kille!
Kenos spår hade legat tre timmar och där gick upptaget till höger. Han gick först åt vänster, men vände själv efter en stund, dock tror jag inte vi hade varit inom rutan om det varit tävling, men han löste ju uppgiften fint. Han spårade väldigt noga, hittade alla pinnar, inklusive de små. Jag hade gjort en hel del klurigheter i hans spår men dem löste han utan problem. Riktigt duktig idag, mammas pöjk!


Den lilla pinnen är nog bara ca en åttondel av den stora.

Vi åkte sen hem till mamma och pappa där jag och mamma tog en timmes promenad med vovvarna, innan vi tog en fika och snackade bort en stund.

Imorgon blir det viltspårsträning nästan hela dagen, då det dyker upp kursare här. Så imorgon blir det nog ingen träning för mina grabbar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.