Tollarträff!


Liten Iver tränar att hoppa upp (bra inför nästa års Lagkamp kanske…?).

Idag träffades ett stooort gäng värmländska tollare, och även några utsocknes dök upp. Vi började med att planera för nästa år. Ska vi ha ett TJP eller inte? Ska vi återigen ordna ett WT? Svaren blev ja, kul!

Sen blev det dags för träning! Det blev några olika stationer med sök, linjetag och markeringar. Jag hade inte tänkt att träna så mycket, dels för att Iver inte tränat på ett tag, dels för att jag behövde åka hem och måla. Pernilla var snäll och hjälpte mig att kasta dummies i sjön. Iver simmade på bra och levererade alla i hand. Innan markeringarna tollade vi lite också (med Pernilla som störning), det gick fint. Sen fick Iver träna på linjetag på land, längs vattnet. Tja, vad säger man, vi behöver gå tillbaka lite… Även de lättaste kan bli för svåra… Eller är det så att de lätta blir för svåra? Kanske ska prova ”medel” nästa gång… När jag får tid… Hur som helst blev det bra träning i alla fall.

Keno hade jag lagt ett spår åt och det gick över många spännande terränger. Det började på kortklippt gräsmatta med en vinkel, fortsatte ut på äng med högre gräs där jag hade lagt tre spetsar och i två av dom låg det pinnar i spetsen. Sen gick det över en grusväg, in i skogen, över en väldigt bred bäck, ut på en skogsväg, där jag vinklade och sen gick i mitten på vägen. Vinklade sen ner på en äng, vidare ner i skogen, gick över vattnet i bäcken (grunt vatten där) två gånger, följde sen torra, smala stigar, gick över en träbro för att till sist vinkla ute på kortklippt gräs och där låg slutet. Keno spårade så himla bra, jag är toknöjd med det! Han missade en pinne av sex, inte helt ok förstås, men ändå ganska bra. Så roligt att se hans förbättrade spårning!

Trevligt att träffa alla, nya som gamla, var det förstås men jag kunde inte stanna så länge. Hemma igen var det nämligen dags att måla igen. Det går framåt med stormsteg med bygget! Bara en halv gavel kvar att måla plus framsidan, där det är hål för två portar. Sen är ju inte brädorna uppe på gaveln vid taket än, men ändå har vi kommit en bra bit på väg och orkar bara kroppen tror jag nog att vi ska få allt målat innan vintern.

Idag fick inte grabbarna någon långprommis, men igår gick vi desto längre. Vi var ute några timmar i det sköna vädret. Vi gjorde först ett stopp hos bästaste grannarna där grabbarna lekte med Kenos tjej Ronja ett tag. Vi stod och pratade och vips så var Iver försvunnen… Jag hittade honom i Annelies bil! Hon hade nyss varit och handlat och inte hunnit packa ur varorna än. Ena dörren stod öppen så det var bara att ta för sig för liten ligist. Ett paket Ballerina kladdkaka och ett bett i ena änden på en rå fläskfilé blev vinsten för Iver… Hmmm, återfall i hyss, månne?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.