Numera gillar jag inte rådjur så mycket…

Mer hund än det var tänkt blev det sista delen av veckan! Det har regnat så nån målning har inte varit aktuell. Tråkigt men samtidigt skönt för kroppen att få vila lite från det.

Onsdag var det som vanligt dags för apporteringskursen och det var en liten skara som kom eftersom några fallit ifrån pga sjukdom. Men desto mer träning för de som kom!

Torsdag stannade jag på Karlstad BK på hemvägen. Keno fick göra ett uppletande och träna hopp, stege och kryp. Sen åkte vi hemåt och stannade sen i Molkom där jag la spår åt grabbarna. Medan de låg gick vi en långpromenad. Jag är himla nöjd med Kenos spårande, vår nya typ av träning ger utdelning och det känns roligt! Sen var han inte kalasduktig med pinnarna… Iver spårar ju väldigt sporadiskt sen tävlingen i april så hans spår var ganska kort. Men han hittade sina pinnar, både vanliga och skogspinnar, och spårade fint. Dock mer drag i linan än vad jag är van när det gäller honom…

Fredag blev det en rejäl promenad och sen en skön soff-kväll med film!

Lördag startade jag och Keno elitspår i Karlstad. Och som det började!!! Han tog framspår och spårade sååå himla bra! Han plockade pinnar hela vägen och jag var så glad! Då hände det, precis i slutet av spåret! Två rådjur kom in i vårt spår (jag såg dom inte och visste inte, men spårläggaren såg dom) vilket gjorde Keno förvirrad. Jag såg ju att han tappade spåret och letade efter det, men jag fattade ju inte att han bytte till vilt… Under hans sex år som spårhund av både personspår och viltspår har han aldrig bytt så det fanns inte på kartan för mig… Summan blev alltså ett jobb där jag var superlycklig för hans fina genomförande, men med surt efteråt då vi missade slutpinnen! Så efter igår har jag ändrat uppfattning om rådjur, helt plötsligt är de inte så söta längre…

Hemma igen blev det istället en massa jobb på gården (killarna har jobbat med att sätta upp allt plåttak på bygget) och marktjänst. En långpromenad med vovvarna och Iver fick även träna lite jakt och lydnad. Vi tränade på linjetag (nu funkar de fint igen), linjetag genom hinder, markeringar med skott, höger/vänster och jaktfot. Sen tränade vi även sakta, ställande under inkallning och fot. Han känns så fin, det blir nog jättebra det här, när vi nån gång blir färdiga…

Idag tog vi en långrunda med Therese och flickorna. Sen har jag kört järnet här hemma med marktjänst, städning, tvättning, städat/tvättat bilen mm mm. Nu har vi utslagna landat i soffan. Imorgon ska det målas knutbrädor under det nya taket!

3 reaktioner till “Numera gillar jag inte rådjur så mycket…”

  1. Det är så roligt att läsa det du skriver. Du hinner då mycket med hundarna träning. Inser att jag måste uppdateras oftare…
    Ha en bra vecka:-)

  2. Så surt med spåret. Och när han aldrig bytt förut. Typiskt när allt annat gick så bra. ni kommer igen, det vet jag.
    Kul att bygget går framåt. Nästan klart ju. Då antar jag att det bara är allt inuti kvar. Ha det gött!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.