”Why did you stop?” eller ”Hur gammal är du egentligen?”

Onsdag morgon packade jag och Pernilla in oss i lilla Skodan tillsammans med fyra hundar. På taket satt en fullpackad takbox, i hundburen trängdes tre tollare och i baksätet satt Iver tillsammans med mer packning. Dags för årets Tollarspecial! Resan började trevligt, men i Laxå blev vi tyvärr påkörda bakifrån i en korsning. I den bilen befann sig två holländare varav den ena snabbt tog sig ur bilen och skrek: ”why did you stop?”. Både jag och Pernilla förklarade att det fanns en stoppskylt i korsningen plus att det var mängder av trafik på den vägen vi skulle ut på… Det citatet har vi kört hårt på denna resan, hehe… Hur som helst så gjorde krocken att vi blev kvar där i nästan två timmar, polisen kom, papper skulle skrivas, försäkringsbolag ringas osv. Tur i oturen blev ingen skadad och min bil fick rejäla bucklor men det gick att fortsätta köra den.

På vägen till Öland stannade vi på Brunneby Musteri (tack för tipset, Kerstin!) där vi åt god mat och handlade i deras mysiga affär. Vi besökte också Cloetta.

Vi har haft härliga dagar på Öland, med fint väder och träffat massor av härliga tollarvänner! Kenos Min Vilda-barn visade upp fina resultat både på lydnad, jaktprov och utställning. Iver startade TJP men var inte tillräckligt modig när markeringarna var så långa på vatten, så han vände tillbaka tom… Inte lätt att vara unghund med för lite självförtroende…
Keno var inte anmäld till något men fick träna på uppletande, spåra genom camnpingområdet, där både hundar och människor rörde sig hela tiden och träna lydnad med störning av speaker, folk, hundar, kaniner och en massa annat. Han spårade hur bra som helst, uppletandet gick bra och även delarna i lydnaden fixade han bra.

En kväll när vi satt och pratade kom vi in på tävlingar vi tidigare gjort och när jag berättade att jag tävlade för första gången med hund 1996 var det någon som utbrast: ”Men hur gammal är du egentligen?”. Ja, hur ska man ta det…???

Innan specialen hann Iver starta TJP i Ockelbo där han fixade en fin trea. Lite mer uthållighet på söket så fixar han det. Han jobbade på så bra, är stolt över honom! Keno startade elit spår dagen innan där jag är så glad för hans fina spårning! Tyvärr lyckades vi inte ta cert men jag kände mig ändå glad över att han spårade så bra och fann pinnarna!


Havet vid Böda sand var underbart!


Tooookiga Iver!


De här mysiga djuren delade jaktrutorna med oss!


Snygga Cash!


Vackra Vilja vann sin klass och blev BIR/BIS.


Vilja igen!


Doris och Keno myser och ”håller tass”.


”Nu är vi trötta och vill åka hem!!!”

7 reaktioner till “”Why did you stop?” eller ”Hur gammal är du egentligen?””

 1. Stanna för bövelen inte vid stopp skylt OM du har en Holländare efter dig och åk inte genom Laxå…. 😛 De fick vi lära oss den hårda vägen ju!

  Tack för ett par toppentrevliga dagar.
  Ni är så härliga du å Magnus!

 2. Det blev inte mycket vi pratade, men det gör vi ju ändå ibland. Härliga bilder på härliga hundar. Ha det så bra tills vi hörs och ses igen.

 3. Du kanske var vääääldigt ung när du tävlade för första gången 96 😉 det måste du ju ha varit eftersom du fyllde 25 år sist! härligt att man knep helgens citat nr 2 efter holländarna, haha!

  Tack för en trevlig helg, hoppas det inte dröjer allt för länge tills nästa gång!

 4. Hejsan! Hittade hit till din mycket fina sida genom en grupp på Facebook:) Tollare är jag lite nyfiken på, verkar vara en sån härlig glad trevlig ras. Suveräna om man vill hålla på med lydnad?
  Kikar gärna tillbaka fler gånger. Ha det gott Mimmi & Lexie

 5. Hej igen, tack för titten, säger detsamma det är så roligt när folk kommenterar, försöker jag alltid göra. Länkar gärna till din sida. Bor i Värmland jag också:), så vi kanske ses framöver:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.