Spår och spår…

Igår kl 21.00 ringdes jag och Keno ut på eftersök. Så Magnus och jag och hundarna packade in oss i bilen och drog till Väse. Det hann skymma innan vi hann dit och sen tog det ju en stund att komma till själva skottplatsen.

Skytten visste inte exakt var han sköt men Keno tog sig an ett spår ganska fort ute på ängen. Sen bar det iväg in i högt, högt gräs, Keno syntes inte. Och helt plötsligt sa Keno att ”spåret slutar här”. Då började han vinda så jag sa till skytten att det ligger här i närheten. Förmodligen vände det tillbaka där Keno sa att spåret tog slut, för sen efter en del velande sökte sig Keno tillbaka till spårstarten igen och tog sen spåret återigen, höll lite mer till vänster och vindade snabbt in råbocken. Det var dött när vi kom fram, vilket känns skönt, då har det inte legat och lidit. Keno blev ju som tokigt och slet och drog i låret på bocken, det är nog den största belöningen av dom alla!

Då var det mörkt och som skytten sa att även om bocken låg nära hade de aldrig funnit det. All heder till keno, han löser det mesta!
Det värmer så gott i hjärtat att han hänger med på allt, och fixar det mesta. Trots att vi inte alls tränar viltspår löser han de eftersök vi går på så himla bra. Visserligen spårar han personspår annars, men det blir ändå inte samma sak. Duktiga mammas pöjk!! På söndag får vi se om det var en bra eller dålig uppladdning att gå eftersök…

Den här veckan har Iver semester, tycker han behöver det efter all träning och starter. Dock tycker han inte själv att det är något bra påhitt… Keno fick träna lite lydnad i onsdags och det fungerade väldigt bra. Igår fick han göra fem upptag där det blev fyra framspår och ett bakspår. Annars har vi vilat oss från träningen, bara gått långpromenader.

En kommentar till “Spår och spår…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.