Pustar ut…

…är det vi har för oss just nu. Efter en tid med väldigt strukturerad träning gick luften ur mig och jag kände att det nu måste bli lite vila för både mig och hundarna. Iver vilade ju hela förra veckan och från tävlingen i söndags har också Keno i stort sett vilat.

Vi har mest gått långpromenader, sprungit, jag har börjat träna styrka igen och vi har försökt att ta det lugnt. I det underbara vädret i söndags passade jag på att ligga på altanen och sola. På kvällen tog jag och Magnus ett kvällsdopp i Mangen och käkade sen ost, frukkt mm i solen på bryggan. Mys på hög nivå!

Måndag testade jag bara lite på skoj med apportkastaren med Iver, har inte tränat med den på honom förut. Han var fast i skottet som en sten och både markerade och hämtade / lämnade fint. Upptag av kaja blev också som en skojträning där båda killarna visade fina upptag när konkurrensen var hög…

Tisdag drog vi igång vår lydnadsgrupp igen. Det var efterlängtat efter flera månader av uppehåll. Jag var tidig så jag och vovvarna hann med en långpromenad innan och sen fick grabbarna göra ett varsitt uppletande. Himla kul att se Iver, som aldrig gjort något nånsin, göra ett klockrent, felfritt uppletande i elitrutan! Keno gjorde också jättebra ifrån sig. Det sättet att lägga upp träningen på ska jag fortsätta med! Några små delar / moment i elit resp högrelydnaden fick de också träna på.

Igår cyklade jag och grabbarna 7,5 km ner till Molkom. Sen kikade jag och Magnus på film resten av kvällen, riktigt skönt med slappdagar ibland, uppenbarligen behöver jag dom…

Ikväll ska vi gästspela på jaktträningen men min tanke är mest att vara där och ”bara vara”. Iver ska få bygga på sitt självförtroende i att simma långt och Keno ska få leta gömda pinnar, sen blir det bara passivitetsträning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.