Helar, delar, delar av delar…


Hittade en fin fors på promenaden idag!

Ja, jösses vad vi har tränat några veckor nu! Eftersom båda hundarna snart ska starta krävs det mycket träning. Det ska tränas, spår, spårupptag, pinn-träning, uppletande, lydnadsmoment med Keno och sen på det ska allt delas i delar hit och dit, sättas ihop till helheter, analyseras, tränas med och utan störningar, stötas och blötas lite till…

För Ivers del ska det tränas jaktfot, stadga, vilt, sök, vatten, markeringar, tolling, skott, störningar i en oändlig sammansättning, som också ska analyserar, brytas isär igen, sättas ihop till små helheter för att sen plockas isär till delar igen… Pust!

Jag tycker det är jättekul med hundträning men nu börjar jag bli rejält utpumpad! Lägg sen till två veckor på nytt (annat) jobb med både dag och kvällsjobb (jobbar bara dagar annars), alla tidiga morgnar i joggingskogen och styrketräningen… Ja, jag erkänner, det ska bli skönt när det är över, när vi kan ta en paus. Egentligen är det ju resten av året som det ska tränas, inte så tätt inpå start. Men så fick det bli när vi tog paus från träningen under semestern och även tränar och tävlar i andra grenar än de vi ska starta i nu.

Hur går det då? Jo, Iver visar fina framsteg så därför har jag nu bestämt mig för att starta. Det enda som jag är lite osäker på är om han orkar genom hela provet, han är ung och oerfaren, och det här med att simma till andra sidan och gå upp där, vilket inte är helt borttränat än… Det kan ju hända att de saker han klarar fint i nuläget, inte blir lika bra på provet då han ska orka länge. Det ska i alla fall bli jättekul att få uppleva provet tillsammans med lille Iver.

Keno har gjort fina spårupptag och jag har höjt motivationen på pinnarna ännu mer genom att lägga pinnspår och suuuuuperbelöna. Lydnaden har vi bara tränat några gånger och då mest i helhet, vilket inte är helt bra… Han gör momenten fint i alla fall. Uppletandet har blivit enormt bra sedan jag började träna det och verkligen tänkt igenom träningen. Jag och Keno ska ha en härlig lördag och jag hoppas vi kommer runt spåret med alla pinnar. Annars får det bli en bra uppvärmning till nästa tävling, där vi också kommit med.


Keno svalkar sig efter spårträning. Hade ju önskat att han valt nån större ”pöl”…


Uppletanderutan i måndags.


Oväder på G. Trodde jag, men det drog visst västerut…

Nu tar vi i alla fall några dagar ledigt från all träning, tror inte ens att vi ska jogga nåt utan bara ta långa, mysiga promenader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.