Sommaren är här!


Vid vår badplats hemma i Näs.

Och jag har börjat jobba… Men jag ska inte klaga, vi hade en underbar semester! Och denna veckan och nästa är jag utlånad till fritiden vilket betyder roliga utflykter varje dag med kända och okända deltagare! 90 % av arbetstiden är jag utomhus, idag Gammelvala, imorgon stranden.

Och sen är jag ledig nästan en vecka igen. Och då drar jag och Pernilla till Öland med alla vovvar för årets stora händelse – Tollarspecialen!!!

Vad har hänt under veckan då? Ja, massor förstås, i fredags tränade jag med Lollo och Nico. Det blev en superbra träning! Keno fick först göra ett ”tävlingsuppletande”, dvs vallad ruta av andra, andras saker, utlagt av andra och på tid. Som han jobbade, jag blev tårögd, min fina kille är tillbaka! På tre minuter hämtade han in alla fyra grejer och jobbade så fint! Varför har det tagit så lång tid för mig att begripa att jag måste träna uppletande med honom och ge honom utmaningar
Sedan var det dags för lydnad, något som just nu tränas ytterst sporadiskt. Vi blev kommenderade genom ff, stegen, inkallning och framåtsändande. Han gjorde ett väldigt fint jobb. Själva tränade vi också hopp, kryp och skall, vilket också kändes bra.
Iver fick träna lite på planen för att han skulle ”störa” en annan hund. Och minsann, han kunde många moment riktigt bra, fast vi inte tränat på så länge.

Under helgen åkte vi ut med båten, badade, tränade stadga med Iver och upptag med and. Keno fick spåra ett riktigt klurigt spår genom fårhagen (där fåren nu går), ut ur hagen och över kortklippt gräs, långt gräs och till slut lite skog. Träningen går framåt!
Måndag drog jag igång igen med min träning och det gick lättare än jag trodde att komma igång igen. Avverkade 5 km och sen styrketräning på det.

Labbeklubben hade träning på tisdagen och då hängde vi tollarfolk med på den. Riktigt trevligt var det! Vi tränade för oss själva då vi ville få till provlikt och det var toppen att få störningar i form av skott, plask mm. Och det var så himla trevliga personer där som välkomnade våra udda ”labbar”.
Iver fick gå fot ner till gömslet och sen tolla.  Kastare och skytt stod ute redan. Det gjorde han bra. Fick sen hämta två enkelmarkeringar med skott på vatten (änder). Stadig och fin, apporterade fint, släppte precis vid mina fötter.
Sen transport till söket där bara tre änder låg ute. Och han gjorde ett bra sök med alla änder i hand. Hurra! L passade på att skjuta ett skott nära som en störning och då blev Iver lite splittrad först men jag tog in honom och skickade sen om och då gick det bra igen. Något att tänka på att träna alltså…

Efter att alla tränat klart tränade jag och Iver på fot ner och upp från vattnet. Nere vid vattnet fick han ligga passiv i gömslet och sen gick vi fot upp igen och ibland fick han tolla lite innan vi gick fot upp igen. Vi avslutade med ett sök där Iver och Snoddas fick hämta växelvis. Maria sköt ett skott under tiden men det märktes inte på Iver. Däremot var han nog trött för sökjobbet blev inte så bra.

Istället för jakt fick Keno spåra. Först två upptag a la Fia (fick tips när jag var där men hade inte provat förrän nu). Det gick fint det, ett åt varje håll. Sen fick han ett 600 m långt spår som nästan bara gick rakt fram, jag ville träna på raksträckor. Han spårade himla fint och tog alla pinnar. Det känns som träningen så sakta börjar ge resultat nu…

Eftersom jag jobbade kvällen igår hann jag inte med så mycket men en joggingrunda och styrketräning blev det i alla fall. Iver fick också träna snabba upptag på and, efter att jag haft en bra diskussion om just det med Kerstin. Fungerade fint.

Jag slutade sent idag och när jag kom hem gick jag och hundarna ner till sjön, till vår badplats och simmade, solade och latade oss. Såååå gött!

En kommentar till “Sommaren är här!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.