Provsituationer!

Igår morse fick jag se att klubben skulle ha träningstävling på kvällen (har inte så bra koll på vad som händer när jag har semester) så jag chansade och anmälde mig och det fanns en plats kvar till mig och Keno.
Först på dagen fick Keno spåra här hemma, det hade legat i 3 timmar och var 1000 m långt. Han spårade bra och fixade fint de ”fällor” jag gjort för honom. Efter spåret fick han direkt göra ett uppletande på kortklippt gräs, det gjorde han riktigt bra.

På kvällen var det sen dags för träningstävlingen. Och ja, jag är riktigt nöjd med vår prestation faktiskt. För att själv få bra grepp om träningen summerar jag lite:
FF: pigg och glad hund. Backade snett, annars fint ff.
Inkallning med stå och ligg: För att vara vi = riktigt bra!
Framåtsändande: det är jag mest nöjd med, han slog av fint till skritt och var lugn och fokuserad.
Kryp: där blev han hög både bak och fram men jag tror jag vet varför och gör ingen sak av det.
Skall: fint skall och tyst på ”tyst”. Hoppade lite med frambenen.
Tungen: bar den helsnett men fixade ju momentet ändå med bra fart.
Metallen: Bra, hjälpte honom med avslutet (snurrade).
Stegen: la in den där för att han inte ska få belöning direkt efter. Inte nöjd där, missade nr 2 på väg upp. Gjorde om och då missade han nr 3… Hmmm, dags att träna den igen.
Hopp: jag tog fram bollen innan i smyg (trodde jag) vilket gjorde att Keno bara sprang förbi hindret och det stod ”boll” i ögonen på honom… Inte optimalt men vi fick till det till slut.

Iver fick vara med och göra en plats och det gjorde han så fint. Sen tränade han och jag lite tolling och signaler / närsök på land.

Ikväll hade jag och Therese lagt upp ett träningsjaktprov i SSRK’s regi. Vi hade lagt upp en NKL-ruta och en ÖKL-ruta. 12 ”startande”. Det blev väldigt lyckat och en väldigt bra träning.

Iver startade NKL, där jag också valde att lägga till lite tolling för vår del. Det gäller att passa på med okända människor som ”stör”. Och ja, det gick ungefär som jag trodde…
Fot / ansmygning: Fick påminna honom två gånger (ganska lång transport) var han skulle hålla sig. Jag är ju lite petig och vill att han ska gå exakt. Annars gjorde han all fot riktigt fint.
Tolling: Tre åt varje håll. Båten låg ute i sjön, skytt bredvid oss, publik bakom. Han tollade riktigt bra, var lugn i passiviteten.
Två enkelmarkeringar vatten: Stadig, markerade bra, simmade fint, VÄNDE PÅ BÅDA, la ner båda men ett fick jag ändå i hand sen. Så hinla glad att han vände så fint i vattnet, känns som att han vet hur det ska vara nu, och att han trots att han gick upp på en ö (den var på vägen liksom) tog sig ner i vattnet igen för att komma in till mig.
Linjetag längs med vattnet: Iver kunde inte släppa kastaren i båten så jag fick skicka på ett kortare avstånd, då gick det bra. Återigen – vi måste träna med kastare, han har svårt att släppa den.
Sök: På söket låg flera vilt som var helt nya för honom. Jag fick hjälpa honom med måsen (ny), sen fixade han själ fasanen (ny) och två duvor. Jag lät honom bara hämta fyra (av sex) vilt då han fortfarande är så grön på söket.
Enkelmarkering land: Stadig, markerade bra, bra upptag. Men sen la han ner halvvägs in och jag fick uppmana honom några gånger innan han kom in med den.
Passiv: Gick förvånansvärt bra, valde ett avstånd där han såg lite men hörde allt.

Sammanfattningsvis är jag nöjd med hans lugn och stadga. Han har ju en del luckor kvar i utbildningen och det visade sig ju så klart ikväll också. Han behöver få göra många fler viltsök (även i vatten) och träna mycket med en kastare som står ute. Men framförallt behöver han få träna på helheten, tränar vi bara en del kan han det bättre, det är när jag sätter ihop delarna som bristerna kommer.

3 reaktioner till “Provsituationer!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.