Iver på internat.

I fredags åkte jag och Iver till Hälsingland för att gå på jaktinternat för Eva och Sofie, Keno åkte på kollo till mormor och morfar och Magnus drog till Branäs.

På vägen stannade jag och hälsade på Louise och Ivers syster Lyra. Vilken snygging Lyra har blivit och dessutom väldigt trevlig! Efter en fika och lite prat åkte jag och Iver vidare för att landa i Edsäng och årets jaktinternat. Kursen var på öppenklassnivå och alltså var det en hel del där som Iver inte kunde. Och det var liksom idéen med den, att gå en kurs där man redan kan allt känns ju ganska meningslöst…

Jag har skrivit upp alla övningar och ritat en hel del men det får komma in i bloggen vid ett annat tillfälle. Det var superbra övningar och jag fick bra tips på fortsatt träning med Iver, hur jag bäst gör när han lägger ner viltet för långt från mig, hur han bättre ska få förståelse för viltsöket, avlämningar från vatten och inlärning av vattendirigeringar och en massa annat. Vi har att träna på, om man säger så…

Han visade sig från sin sämsta sida när det gällde stadgan. Denna stadga som vi tränat sen dag ett och som numera brukar sitta tvärsäkert, var som bortblåst. Lille Iver drog, gång på gång på, markeringarna. Och jag sa till. Och han drog. Fast han kom på sig väääldigt fort många gånger att han gjort fel och då kom han som en kanonkula tillbaka och satte sig fot. Den övningen sitter säkert i alla fall… Det blev helt enkelt för stora störningar för honom att gå i par med okända hundar och skott både här och där. Jag får trappa upp det lite succesivt så han får lyckas. Iver, han är lite speciell han… Eller som Eva sa: ”haha, han är en riktig liten spjuver den där killen”.

Söndagkväll drog vi hemåt igen och Iver sov gott i bilen hela vägen. Jag hade som tur var en ljudbok för det är tufft att själv köra 40 mil efter en sån helg. Jag är så nöjd med helgen och vill gärna åka tillbaka nästa år, då med förhoppningsvis mer kunskap i Ivers bagage.

Eftersom vi har semester blir det inte så mycket träning just nu, men jag har i alla fall lagt några spår till Keno och även tränat uppletande. Iver tränar mest avlämningar med vilt och stadga. I förrgår tränade vi några stycken i Ransjön. Iver fick träna fot, tolling, vattenmarkering och sök. Allt med vilt. Keno fick ett krångligt spår, som han löste fint. Men mest tränar jag små stunder själv här hemma, det är träning det också.

Igår käkade vi mat i stan med T och J. Sen åkte vi hem till dem och spelade spel och drack några glas vin. Halv två på natten tog vi cyklarna och hundarna och åkte de 8-9 km hem i mörkret. Gick väldigt bra, jag hade pannlampan med som tur var. Hundarna sprang på så fint och förutom en liten vurpa gjord av Magnus kom vi hem smärtfritt.

Idag har vi varit i Värmskog med våra föräldrar och käkat deras berömda räkmackor. Mycket trevligt! På kvällen kom Andreas hit och vi har grillat och tjötat.

Imorgon blir det träning tillsammans med Lollo och Nico. Jag måste börja trappa upp träningen nu, när Keno snart ska starta elit spår och Iver TJP. Beroende på hur träningen går med Iver får jag sen bestämma om vi ska starta eller stryka oss, jag är inte ute efter ett träningsprov, jag vill ha en etta. Och känns det inte som vi har en chans till det startar vi inte. Sen kanske ettan uteblir ändå, men jag vill känna att vi är mogna för att kunna få en etta i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.