Trevlig sommar!

Imorgon, halv fyra, börjar min semester! Och då blir det nog lite glest med uppdateringar… Det ska bli så skönt med ledighet! Det mesta av de tre veckorna är oplanerade, känns skönt att ta dagen som den kommer, det som är bokat är en jaktinternatshelg och en tripp till finaste Johanna och Kribba, sen får vi se vad vi hittar på…

Jag känner redan att jag börjat trappa ner, den här veckan har jag inte orkat ta mig ut för att jogga, inte heller har jag tränat styrka. Förutom i tisdags morse då jag hade PT-träning igen. Jag har gjort en del framsteg så jag fick ett nytt träningsschema som jag ska följa. Men det kan nog bli lite si och så under semestern, jag känner för att vila faktiskt.

Tisdag fick Iver träna upptag och avlämningar med and, Keno fick skoj-träna lite delar i olika lydnadsmoment, sen tog vi en rejäl promenad. Igår fick Keno ett spår som gick både på kort och långt gräs och sen även i skog. Han hittade 11 av 13 pinnar, det artar sig, och inget genande i de snäva vinklarna, härligt! Iver fick återigen träna avlämningar med and. Sen tog vi en långprommis, vi blev borta i två timmar. Jag vill gärna intala mig att det var lika bra som att jogga 45 minuter…

Idag då… En date med Lollo på klubben! Det var inte igår vi tränade lydnad… och Keno visade att han minsann hade vilat sig i bästa form! Han gjorde fint ff, inkallning med ställande och läggande, framåtsändande, skall och kryp. Duktig pöjk!
Iver fick göra två platsliggningar för att Zalle behövde träna på det. Iver har inte gjort någon lydnad sen vi tävlade i april… Han låg väldigt lugnt och fint, jag kunde till och med gå och gömma mig en kort stund (första gången jag provade). Sen tränade jag och Iver ff, ställande (under inkallning och fan vet vem som lärt honom det? Han kunde det hur bra som helst!), kryp, skall och hopp. Vi pratade sen också om vilken metod jag ska använda när han ska lära sig saktagående och tror att vi hittade en bra. Lollo är toppen att bolla idéer med!
Det är fortfarande jakten som gäller för Iver, men det är kul om inte brukset får förfalla helt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.