Sverige är fantastiskt!

Eller???

Ett år sen foten blev skadad, fortfarande inte bra. Ringde Vårdcentral A (inte listad där men det var där jag var med fotskadan och har dessutom lämnat in papper just för att bli listad där). Svar: ”nä, du har ingen akut skada och då har vi ingen tid till dig. Alls! Inte ens senare i sommar. Du är för frisk, din skada är inte ny. Men ring till vårdcentral B, där är du listad och de har sååå mycket resurser där.”

Ringde B där svaret återigen var att ”du har ingen ny skada, vi har bara akuttider, någon annan tid har jag inte att ge dig”. Jag påstod då att enda sättet för mig att få hjälp är alltså att åka till akuten, något jag absolut inte kan tänka mig, det är ju inget akut på det sättet. Svar: ”ja, det är så här det ser ut i Sverige nu för tiden. Akuta tillstånd kan vi hjälpa till med, men den andra vården fungerar inte”.
SKRÄMMANDE!!!

Som tur är har jag en underbar chef som hjälpte mig komma in privat, då gick det på en dag. Och folk klagar på privat vård! Inte jag…
Fick nya riktlinjer och har en telefontid i augusti då vi ska utvärdera. Jag ska i alla fall fortsätta med min joggning, det känns bra! Kan stå ut med mycket men vilovärken i foten är värst, känns bra att veta att den inte blir värre av att jogga.

Veckan som gått har innehållit lite av varje. Joggingturer, styrketräning, besök av mamma och pappa plus svärföräldrar, en tur till T och J, fårklippning och lite annat smått och gott.

Therese S på Aktiv Hund fixade som vanligt till Keno så nu är han fit for fight igen! Han hade mycket riktigt sträckt en muskel ganska rejält, på två ställen dessutom. Så skönt att det inte är nåt värre, utan något som är lätt fixat. Therese S, vi klarar oss inte utan dig!

Jaktträning för Iver har det blivit. I söndags tränade vi med Therese. Iver fick ett sök med vilt och fick även träna avlämningsövningen i vatten med dummies.Måndag SSRK-träning där Iver skötte sig strålande! Han fick träna vändningar i vattnet, första övningen på linjetag i vatten och sen lite små övningar på land. Han fick vara mycket passiv då vi kastade i vattnet åt varandra och han var för det mesta riktigt duktig.

Keno fick gå ett spår på kortklippt gräs istället och det gick riktigt bra. Idag har jag och Keno varit hos Ann-Sofie och fått privatträning i spår. Jag fick med mig massor av bra tips så nu känner jag min motiverad att verkligen träna spår! Vi ska fixa det här, Keno och jag! Jag har haft en svacka i den träningen men nu har jag fått fina redskap att jobba vidare med. Känns kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.