Rom!

Efter jobbet i tisdags lämnade vi Keno hos ”mormor” och Iver hos Mari med flock. Sen drog vi till Stockholm / Skavsta. Där sov vi på hotell med gångavstånd från flygplatsen.

Onsdagen började bra med hotellfrukost men sen blev det knivigare… Vi hade skrivit ut flygbiljetterna på båda sidor och det får man inte göra…! Jaja, iväg kom vi till slut men vi visste ännu inte om vi skulle ta oss hem…
Framme i Rom var vi redan kl 10.00, flyget höll tiden exakt. Efter en taxitur och incheckning på hotellet drog vi på stan!


Först ut blev Vatikanstaden och allt runt det, sen gick vi vidare och kikade på en massa gamla byggnader och hus, historienördar som vi är…


Lunch nära påven…


Med tanke på hur mycket trafik det var förstår jag varför så många valde att köra vespa…


Och dubbelparkera var visst helt normalt… Undrar bara hur den längst in tar sig ut sen…?
Innan resan hade jag letat upp restauranger som hade glutenfri mat och det gjorde att jag för första gången utomlands kunde njuta av god mat, istället för att ”ta det säkra före det osäkra” och käka en ren köttbit med sallad… Så på kvällen letade vi upp en pizzera som hade både pizzor, pasta, bröd, efterrätter mm som allt var glutenfritt. För mig var det underbart att ha så mycket att välja på och ha folk runt mig som förstod vad det innebär att inte tåla gluten.
Det blev en härlig kväll med italiensk pizza, vin (öl till Magnus) och en god efterrätt.

Jag hade bokat glutenfri frukost på hotellet men jag behövde aldrig fråga efter det. Det fanns så mycket ändå, bacon, ostar, frukt, yoghurt mm så jag klarade mig bra ändå. Efter en härlig frulle var det dags för det vi allra helst ville åka till Rom för: Coloseum!!! På vägen dit passerade vi Fontana Di Trevi där jag förstås passade på att kasta i ett mynt och önska mig nåt…

Vi träffade också en amerikansk kvinna som hette Karen, som slog följe med oss en bit. Tyvärr tappade vi bort henne sen bland alla männïskor.

Det var en sån upplevelse att få se Colosseum i verkligheten och alla andra byggnader runt omkring, som också var hur gamla som helst! Vi tillbringade i stort hela dagen till att ta oss dit, vandra runt i alla byggnader, supa in atomosfären och ta oss hem.

Den dagen gick vi hela dagen i värmen, det blev nog några mil vi gick. Till slut svullnade alla fingrarna på oss, trots att vi druckit mängder med vatten, men vi stretade på ändå. Svullnaden försvann sen så fort vi kom tillbaka till hotellet.


Det fanns gott om små bilar i Rom…


Polisbilarna var inte mycket större dom…

Efter en siesta var det dags för middag! Vi hittade en väldigt trevlig restaurang, som hade full koll på vad det innebär att inte tåla gluten. Det var bara att fråga, och de visste precis vad jag menade. Det kändes tryggt!

Efter fredagens frukost fick jag ett samtal från Mari, som berättade att lille Herr Iver hade lyckats hitta en säck med hundmat inne i en garderob. Och inte hade han bara tagit sig en smakbit, nä inte Iver inte! Han hade tryckt i sig mängder av mat så det blev till att åka till farbor doktorn och få en ”kräk-spruta”. Upp kom det och personalen tog både kort och vägde maten då de aldrig sett en hund få i sig så mycket… 1,5 kg torrmat fanns det i den lilla magen, i den lilla kroppen!
Det var dags för Therese att ta över Iver då och jag är så himla glad att jag har såna fina, duktiga hundvänner! De skötte allt så bra och det kändes helt tryggt att han var hos dem! Himla tur att M såg att något inte stod rätt till med grabben och skönt att T kunde ordna det så bra för honom efteråt.

Hela fredagen vandrade vi också runt på stan, även om det inte blev riktigt så långt som dagen innan. Vi tog oss mer tid att sitta ner på ett fik och njuta av det här:

Sen såg vi mängder av andra byggnader, kikade lite mer i de olika gränderna. När det var dags för lunch hittade vi till slut till en annan pizzera som hade glutenfritt, så där käkade vi. Ännu en gång stort för mig att bli serverad glutenfritt!

Tillbaka på hotellet tog vi en siesta och ett låååångt bad i badkaret, härligt skönt för fötterna var det! Hotellet vi bodde på hade både dator och skrivare för gästerna så vi lyckades skriva ut nya flygbiljetter, hemresan var räddad! På kvällen hittade vi ett väldigt mysigt ställe där vi ännu en gång käkade god mat och där de hade stor förståelse för glutenfri mat.

Igår var det så dags att åka hem igen. Kul att vara borta men himla skönt att få komma hem också! Tyvärr blev flyget två timmar försenat, pga tekniskt fel, men efter att ha suttit inne i det heta planet i över en timme kom vi till slut iväg.
Vi åkte från 26 graders värme och landade i 6 graders kyla! Vi frös som bara den när vi kom av planet.

När vi till slut var hemma igen efter bilresa, hämtning av hundar mm var det så himla skönt! Borta bra med hemma bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.