Näsjobb!

Eftersom jag äntligen fått upp ögonen för att jag måste låta Keno träna spår och uppletande har jag gjort upp en plan i veckan. Jag får prova mig fram lite och har lite olika idéer.

Måndag fick Iver träna jakt tillsammans med Micke och Therese. Vi började med ett sök med dummies. Rutan var riktigt svår. Iver har knappt tränat nåt sök och har inte helt förstått det än. Men han hämtade in fyra stycken och fixade terrängbytena jättebra. Det märks dock att han är orutinerad…
När alla hundar kört sök (Iver var passiv när Lykka körde och fixade det bra) var det dags för markeringar. Vi stod i tre olika hörn och kastade åt varann, det gjorde att vi fick två enkelmarkeringar fast på två olika platser. Iver överraskade rejält! Han spikade de långa markeringarna i ganska svår terräng! Och var tyst och stilla när han var passiv. Knallade dock en gång när jag kastade åt de andra men ändå så mycket bättre än det var för ett år sen!

Keno fick sen göra uppletande i den svåra sökrutan. Det gick INTE BRA, men han fick en himla bra träning!

Tisdag tog jag med hundarna och åkte till Mölnbacka. La spår till Keno och vallade rutan. Sen fick Iver träna avlämningar från vatten med vilt. Keno fick sen spåra, spårade bra och hittade sina pinnar. Direkt efter spåret fick han ta uppletandet. Och som han gjorde det!!! Riktigt snyggt jobb där jag kände igen Keno som han var förr! Måndagens träning gav resultat.

Igår var Pernilla med vovvar här. P la spår till Keno med sina pinnar. Och han spårade fint, genade lite i början men sen tog han vinklarna fint. Och tog alla pinnar. Direkt efter fick han göra uppletande med Pillans saker. Och han gjorde ett lika fint uppletande igen! Härligt!
Iver fick göra ett sök med fem änder. P stod ute i rutan och kikade. Fina upptag på tre och jag fick dom också i handen. Två änder la han ner en bit på väg in till mig. Finns att jobba på men själva sökjobbet gjorde han bra.
Lite brukslydnad nosade vi lite på till sist och minsann om inte lille Iver kom ihåg! Kul!
En supertrevlig dag med träning, fika, prat och umgänge med Pillan och hennes mysiga hundar. Doris höglöpte vilket Keno först la märke till när hans träning var slut, träning går alltid först för den pöjken.

Idag stannade jag vid K-D klubben på hemvägen och la spår. Ivers spår var bara 400m med fem pinnar och en boll, det låg 30 minuter. Kenos var 800m, sex pinnar och hade legat ca 40 minuter. Iver spårade fint, tog även skogspinnar. Kenos spår bröt jag, var inte nöjd med det idag… Sen gjorde han ett toppenfint uppletande igen.
Avslutade vid Gapern på hemvägen där Iver fick träna vattneavlämningar med vilt.

Nu har vi gasat på rejält med näsarbete under veckan, nu blir det två dagar ledigt, för att kunskapen ska få sjunka in…

Hemma har det äntligen dragit igång, det vi väntat så länge på!


Före-bild.


Också en före-bild.

Och så här ser det ut idag:


Bara själva ladugårdsdelen kvar (den ska också bort senare).


Här ska sen det nya uthuset byggas…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.