WT, hagar, rygg och vilt.

Fredagen blev det en joggingrunda med hundarna innan vi alla fyra drog upp till Humletorp. Där var förberedelserna i full gång inför lördagens WT. Efter det käkade vi mat, pratade och hade en trevlig kväll. Vi sov sen kvar i stugorna.

Lördagen blev det WT! Magnus som funktionär och jag som nån slags bihang till Keno, när han körde WT på eget vis… Jaja, jag kan väl inte klandra honom, han har ju inte tränat jakt på två år, mer än lite sporadisk träning nån enstaka gång… Vi drog inte in många poäng men Keno hade i alla fall en bra dag, han tyckte det var såååå kul!
Vid ett tillfälle fick Iver komma ut och passa på att gå jaktfot och träna enkla saker, som gripanden, stadga och avlämningar i den miljön. Och det fixade han så himla fint, han var lugn och fokuserad.

Hemma igen var vi alla bra slitna och hamnade i soffan ett tag. Sen dök svärmor/far oväntat upp (det är så himla kul med spontana besök) så det blev lite fika och trevligt snack.

Hela söndagen hjälpte Magnus till att lägga tak åt Johan så jag fick ensam jobba med fårhagen (skulle haft hjälp men hon blev oturligt nog sjuk). Jag jobbade konstant i sex timmar och det kändes i ryggen! Mycket blev färdigt med hagen men det var också en del jobb kvar.
Hundarna var med mig ute hela dagen och var också rätt trötta sen…

Måndag vaknade jag med riktigt ond rygg! Men åkte iväg och jobbade i alla fall. Och jag hade tur att få en tid hos naprapaten så jag fick behandling snabbt.
Hemma igen fick hundarna en lugn promenad i terräng pga min rygg och sen fick de göra varsitt litet sök.
Sen dök Henrik och Andreas upp och käkade och förgyllde vår Valborgskväll.

Idag grejade jag och Magnus med det sista med fårhagen och sen släppte vi in fårskallarna på grönbete. Hoppas bara att de håller sig i hagen nu… Jag har haft rejält ont i ryggen idag och fått tagit massor av pauser. Men när jag till slut stoppade i mig två Panodil lättade det som tur var.
På eftermiddagen var det dags för tävlingslydnadskurs igen och grabbarna och jag hann träna lite lydnad innan de dök upp. Keno gjorde fin elitlydnad och Iver nosade lite på moment i högre. Efter det träffade jag Karin för lite jaktträning.

Och vilken bra träning det blev! Iver fick gå jaktfot ner till vattnet där Karin stod och svängde med en and. Vi tollade på ”vittrad” mark. Tollingen gick riktigt bra.
Sen en markering i vattnet (and) som Iver fick sitta och titta på länge.
Sen fot upp till söket efter ”skytten”.
Tog in två på söket, fot tillbaka ner till vattnet, hämtade anden i vattnet.
Fot tillbaka till söket och hämtade in de två sista änderna.
Fin jaktfot, fina gripanden och avlämningar, bra stadga, jag är så nöjd över hans jobb. Det finns att putsa på men det är inte så illa för en start i nkl…

Keno fick sen sina fiskar varma i dirigeringsträning. Vi gjorde en övning där han hela tiden måste lyssna på vart jag ville han skulle gå. Han är ringrostig utan träning och har en portion av eget tänk, men det blev en riktigt bra träning! Vi får nog träna några gånger innan Lagkampen i alla fall…

Imorgon är det dags för jobb igen och jag hoppas ryggen känns bättre, just nu känns det inget vidare alls…

2 reaktioner till “WT, hagar, rygg och vilt.”

  1. Inge vidare när kroppen inte hänger med! Hoppas verkligen att de släpper. När jag hade ryggskott för några år sedan sa läkaren ”tryck i dig tabletter så du slappnar av och inte spänner dig pga värken, då har ryggen möjlighet att lägga sig rätt” om de nu är så bra att tok trycka tabletter vet ja inte, men de funkade fint!

  2. Var rädd om dig och din rygg. Gör som Pernilla skrev och ät tabletter några dagar för att slappna av i ryggen. Och klappa om dina duktiga hundar från mig. Jag tror inte att Spex vill klappa om dom, men han vovvar glatt till dom ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.