Veckans träning

Maj månad har en förmåga att varje år bli fullspäckad! Så även detta år… I måndags var det sista gången på jaktkursen, riktigt duktiga kursare och det ska bli kul att få följa dem i höst igen.

Tisdagen blev det återigen träning på att vända i vattnet för Iver. Och även denna gång fixade ha det galant. Magnus, som var funktionär, fick sig ett gott skratt då jag var tvungen att simma ut i vattnet med kläder och skor på, för att rädda träningen. Men vad gör det när träningen för Ivers del blev så bra…?!

Onsdag drog hela familjen ut och sprang i värmen med styrketräning på altanen efter det. Keno fick träna lite lydnad senare och gjorde det riktigt fint. Det här med att inte träna så ofta när hunden faktiskt kan alla moment kan vara bra ibland. Vi får se hur det ser ut på söndag…
Jag hade också återigen en privatträning i viltspår, kul att se hur de har utvecklats!

Igår var det liksom genrep… Therese hjälpte mig att träna stadga. Jag ville enbart träna det då vi de senaste veckorna bara fokuserat på att Iver ska kunna simma och sen vända i vattnet. Jaktfot ner till vattnet där T stod, skott och kast i vatten, vända och hämta på ett sök. Vi varvade träningen så, endast minnesmarkeringar. Och han var så stadig och fin och lugn. Nu kan vi inte göra mer, det han inte kan det har inte matte lärt honom än. Det ska i alla fall bli kul att se hur han håller imorgon, räknar inte med något pris.

Keno fick också träna lite igår. Ett kort spår på 500 m med sex pinnar. Missade en, den som låg direkt efter spetsen (den missade han även på tävlingen sist) men tog resten.
Hela kvällen gick sen till att storstäda huset. Det tog flera timmar då vi prioriterat andra saker några månader…

Idag blir det ingen träning och lördag och söndag kör vi!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.