S.T.O.L.T!


Trötta grabbar efter träningen!

Ja, jag kan inte vara annat än stolt över lille, Herr Iver! Han kämpar på och har blivit så himla duktig på så mycket.
I tisdags gjorde han som sagt en riktigt fin jaktträning! Onsdag hade grabbarna träningsfritt, istället lade jag viltspår åt en annan.
Igår träffade jag Karin och Brita för att träna jakt. Och då gör han det igen! Fin jaktfot efter ”skytt” ner till vattnet, tollar riktigt bra, även om han låser sig lite på den utställda funktionären ibland. Stadig och fin när vattenmarkeringen går. Fin fot efter ”skytt” till söket. Tog in en and snabbt, tillbaka till vattnet och hämta markeringen. Han behöver mer träning på igång där det är lite svårt, han tvekar lite men tar sig själv ut. Lämnar av truten i hand. Fot tillbaka till söket, plockar in de andra tre änderna så himla fint, fina upptag, alla i hand. Han har inte superhög fart men tillräckligt och hittar snabbt viltet i den svåra sökrutan.
Jag är så himla glad, vilken duktig hund jag har!
Nästa gång ska vi även skjuta och sätta upp tolliingnätet. Vi ska också träna igång i vattnet och göra två enkelmarkeringar i vattnet (långa).

Innan Brita och Karin dök upp, fick Keno träna. Och det rejält! 45 minuter med konstant träning. Som sagt, han orkar hur mycket som helst…
Vi tränade ”ut”, höger, vänster, stopp, bakåt-ut, närsök-höger, närsök-vänster i alla möjliga riktningar och konstellationer. Keno fick tänka massor och det blev en riktigt bra träning! Innan vi gav oss fick han göra ett sök med 8 dummies, som jag hade lagt ganska klurigt. Alla kom in, fast han fick leta ett tag för att hitta de två sista.
Riktigt duktig var han, mammas pöjk, även om det inte gick felfritt först…

Idag efter jobbet träffade jag Anette med vovvar i skogen. Jag la Kenos spår själv och jag snitslade tätt, alla vinklar och alla pinnar. Vi hade ett ”hålla-sig-i-kärnan-träningspass och Keno skötte det fint, fast det finns ju såklart mycket kvar att träna på. Han hittade i alla fall alla pinnar och tog de flesta vinklar fint.
Direkt efter vallade jag en fullstor ruta som han fick ta direkt. Fyra saker låg ute. Jag ville se om samma fenomen som på tävlingen sist kom fram. Och visst, han var lite trött (han ger ju allt i spåret) men hittade alla saker, men jag tror tiden skulle ha gått ut, han var inte supereffektiv i sitt arbete. Bara inse att vi behöver träna uppletande, vi har ju liksom aldrig gjort det ”på riktigt”. Dags att börja nu…
Nästa spår tänkte jag lägga glest med pinnar, långt spår och träna uppletande direkt efter spårningen. Tennisbollen ska han få som belöning i uppletandet.

Anette hade lagt Ivers spår och vi provade för första gången att även lägga skogspinnar i spåret. Han spårade som en dröm, hittade alla pinnar (fyra skogs, två vanliga) och gjorde ingen skillnad på skogspinnar eller vanliga pinnar. Den hunden är en fena på att generalisera!

Det som var kvar av kvällen tillbringade jag hemma hos Anette där även Katrin var. Vi käkade och pratade en massa, så mysigt!!!

Imorgon ska hundarna få vila från träning. Tyvärr måste vi återigen förstärka fårhagen och det känns ju sådär när min rygg fortfarande inte är bra… Den har varit rätt ond i veckan och jag har varit tvungen att käka lite Panodil. Den känns ändå bättre och bättre så det går åt rätt håll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.