Finns det nåt ballare än kanadensiska vallare?

Inte om man frågar Iver i alla fall… Han tar sitt jobb här på gården på största allvar och ”vallar” in fåren i hagen igen, när de har letat sig ut. Det roliga är att han rundar dom från rätt håll, springer tyst emot dom och börjar skälla först när han är ganska nära fåren. Han har också en förmåga att fösa dom åt rätt håll, dvs in i hagen igen. Så vi har faktiskt ganska bra nytta av honom som vallare!
Sen kan vi ju inte styra honom eller så, inte heller bryta honom på en gång… Regeln är att han bara får ”valla” (jaga) in dom i hagen, inte jaga dom i hagen. Fast ibland har han lite svårt att se om de står i eller utanför tror jag… Eller så är han bara sugen på att ”valla”… Men den regel som gällt (och gäller) alla våra hundar är att de aldrig får gå in i hagen utan tillåtelse från oss och det är dom duktiga på att hålla!

Dags för jaktkurs var det i måndags och denna gången var det dags att träna i / vid vatten. Det är en jätterolig kurs att hålla, alla är så himla duktiga på att träna! Mina egna hundar fick ledigt denna dag.

Igår hade jag tid hos massören och det var himla bra, för hon mjukade upp alla muskler som jag överansträngt i ryggen för att avlasta när jag fick ryggskott. Och det kändes himla bra efteråt! Jag skulle varit fig på MH på kvällen men pga ryggen kunde jag ju inte stå och gå så länge så jag hamnade i sekretariatet istället, inte lika kul och inte lika hjälpsamt för klubben, men jah kunde avlasta en del i alla fall…
Innan MH:t fick Keno träna några moment i eliten och det gick lysande! Bra att få vila från det ibland! Han gjorde så fint framåtsändande, är så himla glad för det.
Eftersom Iver inte tränas i brukset just nu fick han träna lite grunder och det var kul att se att det sitter, fast vi inte tränat dom på nåt år eller så…

Idag kom jag äntligen iväg till frisören (inte min favvo-syssla) och hon tar ut svängarna varje gång jag kommer dit, den här gången tog hon i rejält. Lite ovant men kul med nåt nytt!

Hemma tog jag och grabbarna en promenad, stannade vid sjön så Iver fick träna igång i vattnet, som gick hur bra som helst, och avlämningar från vatten. Keno fick ”hobby-träna”, simma och hämta dummies, suuuuperkul, tyckte kanonkulan!

Det bästa av allt just nu är att min rygg känns helt bra igen!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.