100 mil och vinst!!!

I torsdags drog jag, Magnus, Värmlands-stollarna och alla hundar till Öland. Det var dags för årets Lagkamp! Mycket välarrangerat – tack Smålandstollarna för det!
Fredag morgon var det lottning och sen dags för markeringar för vår del. Lars och jag ”gamblade” lite, vi tog den svåra. Vi löste det till hälften så några poäng drog vi in. Kerstin valde medel, full pott på den och Anna tog lätt, full pott även där.

Efter lunch var det förartävling! Den gick ut på att springa en agilitybana där hunden skulle hålla en dummy i munnen hela banan runt. Vi fick många goa skratt!


Keno fixade fint att hoppa med dummien.


Fullt ”bett”, även genom tunneln.


Absolut den bästa agilitybilden! Kerstin, Bengt och Snoddas.
Sen var det dags för oss att göra dirigeringar. Här valde jag och Lars medel och full pott där. Anna och Kerstin tog lätt, även där blev det maxpoäng! Vi var klara på endast 3 minuter (man har 10 min på sig) och fick därför tidspoäng.

På kvällen var det god och trevlig gemensam middag. Efter det var det återigen dags för en förartävling. Den här gången skulle laget dirigera en av oss, som hade ögonbindel, mellan en massa dummies. Till slut kom man fram till den rätta dummien som då skulle hämtas av ”blindbocken”. Här var det jag som blev dirigerad av Kerstin och det gick riktigt bra.

Igår var det så dags för det stora lagsöket! Vi låg tvåa sen gårdagen och startade alltså näst sist på söket. Vi gjorde ett bra sök, alla tre grabbar var ute och jobbade i rutan på samma gång, de kastade inte så mycket som en blick på varandra. Lilla Mynta gjorde så gott hon kunde på sin kant och kämpade in två stycken, bra gjort! Vi fick totalt in 27 st och när det var några sekunder kvar av tiden KOM KENO IN MED BONUSEN!!! Och den är värd lika mycket som tre dummies! Bonusen var en liten, liten pälsbit som var instoppad i ett hål i ett träd.


Duktig pöjk!

Det var jämnt på slutet och fast vi anade att vi hade vunnit var det spännande och nervöst in i det sista…
Värmlandstollarna tog hem förstaplatsen! Så himla bra jobbat allihop!!!!


Lagledaren är superkoncentrerad!


Söta Mynta!


Bengt och Zingo. Det är slitsamt att vara på lagkampen!

Sen började vi den långa resan hemåt igen… Det tog tid men det gick riktigt bra att köra. Skodan fick bekänna färg och det gjorde han bra. Han gick så fint fram och tillbaka och drog endast 0,42.

Idag hade jag och Keno kommit med på elitspårtävling. Kändes väl sådär att åka iväg tidigt imorse efter helgen… Keno jobbade på bra, gjorde ett himla fint upptag och fixade vinklarna fint. Dessvärre kom vi runt med bara 4+1 pinnar så då valde jag att bryta, cert skulle vi ju ändå inte kunna få… Ganska skönt att få komma hem och slappa, jag var ganska trött efter Ölandstrippen.

Iver fick i alla fall en miniträning idag som bestod av tre markeringar i vatten och han visade även denna gång att han numera kan det momentet, han vände så fint varje gång. Sen gick jag och hundarna från Molkom och hem, det blev en nätt promenad på 11 km.

Annars har veckan innehållit tävlingslydnadskurs (som jag hållit i), vattenträning för Ivers del, teater för mig och Magnus och även PT-träning för mig. Efter den träningen kunde jag knappt gå dagen efter, jösses vad ont jag hade! Men nu har det släppt och det ska bli jättekul att komma igång!

3 reaktioner till “100 mil och vinst!!!”

  1. Åh va roligt att läsa om Lagkampen och hur ni la upp stationerna mellan hundarna. Så kul att Keno plockade bonusen på söket. Hurra va ni är bra! Grattis igen. Önskar så att vi hade kunnat vara på plats. 😀

  2. Ni värmlandstollare är ju så himla bra!! Stolt över Keno som fixade bonusen! Fina bilder på pöjken, Kula är pappas tös 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.