Uppladdningen…

…är väl inte den bästa kanske… Men Keno verkar bra i sin muskel igen (”peppar, peppar”), det var nog en mindre sträckning bara. Så han får träna lite igen men vi kör inga ”start och stopp” alls innan helgen. Ikväll har han fått träna lite fritt följ, framåtsändande, skall, kryp och stege. Han får också gå vanliga, långa promenader igen, även om jag begränsar springandet…
Iver fick ikväll göra en plats med skott bredvid Cider. Jag kan i alla fall vara säker på att Iver aldrig skulle gå upp till en annan hund, men om han kommer sätta sig upp eller vända sig liggande mot skytten, ja det vet man aldrig…
Han fick också göra en budföring med skott där han fick med sig en lärdom idag, sen gick det klockrent.
Sen tränade jag och Iver själva och han gör alla moment fint. Krypet var otroligt fint, likaså läggandet, inkallningen och apporteringen. Men jag tycker att han lätt tappade kontakten i linförigheten ikväll, även om han höll fin position. Trött och en tillfällighet eller är det nåt som kommit nu som vi måste lägga ner tid på…?

Vi avslutade med att båda hundarna fick ett varsitt kort spår med sex pinnar var. Det fixade de himla fint och Keno gjorde ett upptag som var jättefint!
Till sist gick vi en promenad med Mari och flickorna.
Det ska bli himla kul att tävla med grabbarna i helgen, Iver ska göra sin andra tävling någonsin och rutinerade Keno ska fixa både spår och uppletande utan träning och glatt hoppa runt på lydnadsplanen. Roligt ska vi i alla fall ha!

Igår höll jag lydnadskurs, imorgon blir det en springrunda med bästaste Magnus, torsdag har snälla personer lovat hjälpa mig att skottträna en sista gång. Sen är det dags att bege sig iväg till helgens strapatser… Har du tid över – håll gärna en tumme för oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.