Uppflyttad till högre spår!!!


Iver – En riktig spårhund!

I fredags tuffade jag och vovvarna mot Uppsala. Framme installerade vi oss på Sunnersta herrgård. Där har vi bott förut och det funkar bra, och med strövområden bakom husknuten är det toppen när man har hund med.
Lördag upp tidigt, hämtade upp Frida och drog sen till spårmarkerna. Eftersom vi inte tränat varken spårupptag eller uppletande sen i höstas och inte heller tränat skogspinnar så lång tid, var jag lite spänd på hur det skulle gå… Keno gjorde ett fint upptag, spårade jättebra och fick med sig totalt sju pinnar. Missade alltså endast en och jag var riktigt nöjd!
Uppletande direkt efter på samma område. Vädret gjorde nog att det sög ganska mycket av hundarna när de spårade för alla hundar var rejält trötta på uppletandet. Många fick bara in två föremål, några fick in tre st. Keno hittade tre och det kändes bra. Dock gjorde han inget toppenjobb, vi får nog börja träna det lite faktiskt…

Tillbaka på klubben kunde jag konstatera att det bara var en som låg före oss poängmässigt, med 21 poäng. Platsen gick bra och sen var det dags för lydnaden. De delar vi tränat som tokar nu ett tag gick så himla bra!! Jag är så nöjd med dom! Sen hade vi några fläckar men jag tyckte ändå vi gjorde en bra lydnad. Tävlingsledaren kom fram och berömde vårt fria följ, kul! Tyvärr hamnade vi som vanligt precis bakom certet… Och certpoäng är inget jag står efter längre… Men jag njuter av våra framgångar på lydnaden ändå, nu är vi på rätt väg. Någon gång är det nog vår tur…

Kvällen tillbringade jag med Frida på en restaurang. Bättre ställe har jag käkat på, där de hade stora besvär när jag ville ha glutenfritt och Frida laktosfritt men det blev mat till sist i alla fall. Desto trevligare var mitt sällskap!

Idag upp tidigt igen, hämtade Frida och åkte ut till samma spårmarker som igår. Ivers tur att tävla… Och vilken spårhund han är! Han tog sig an spåret så fint, spårade så noga och hittade varenda pinne!
Tillbaka på klubben var mina två stora fasor på tur – budföring och plats. Budföringen gjorde han hur fint som helst, visade inget intresse för skytten. Härligt! På platsen kollade han av skytten då och då men ändå mycket mindre än han gjorde för två veckor sen. Och han låg lugnt och stilla, full pott på den! Efter det var jag så toknöjd, mina mål var uppnådda med råge! Trägen vinner, efter en hel del träning med skott har det nu lossnat!
Resten av lydnaden gick bra, vi fick poäng på allt. Men efter två nätter borta, en hel dag på tävling dagen innan, och både spår och skott var förstås Iver trött i mössan så linförigheten gick inget vidare, bara en 7:a på det. Och det som han brukar göra så bra. Men sen vaknade han till och gjorde resten bra. Vi blev uppflyttade med råge, vi hade över 100 poäng över gränsen. Duktiga, underbara lille Junior!

Lokala kändisar lyckades jag och Keno bli, då en tidning var på klubben i Uppsala igår och gjorde reportage. De tog mängder av bilder på oss och av andra ekipage, ändå var det bara en jättestor bild på oss i tidningen (ja, jag erkänner, jag köpte den…). Lite kul att en ensam värmlänning hamnar på bilden när reportaget handlar om hundar i Uppsala…

Tack snälla Frida för allt sällskap och kartläsning båda dagarna! Och tack alla andra för alla grattisar och peptalk och inte minst tack till alla som ställt upp och skjutit så vi kunnat träna!!!
Nu är planen att lägga undan brukset för Iver ett tag och satsa på jakten.

5 reaktioner till “Uppflyttad till högre spår!!!”

  1. Stort grattis igen till uppflyttningen! Kul att se att det där man tränar på fungerar!! 🙂

  2. Grattis till ännu en fin prestation! Och gissa om jag blev glatt överraskad när jag öppnade tidningen i söndags morse! 😀 Och vilken tur att de skrev en ordentlig bildtext så att ingen trodde att ni hörde ihop med rubriken! 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.