Solsken och solskensbönder.

Igår var vi ute heeeela långa dagen i det underbara solskenet! Jag och Magnus lagade fårhagar, flyttade del av hagen och satte upp två trådar till (så nu ska väl de j-a fåren hålla sig inne i hagen i sommar!). Under tiden njöt hundarna av att trava runt och greja lite (dvs äta gegga, gräva gropar, tugga pinnar mm) eller bara ligga i solen och njuta. På kvällen dök Therese och Micke upp. Iver fick göra en budföring med skott, som han gjorde jättebra! Vi skulle inte träna nåt alls egentligen men T ville ha hjälp med lite träning så jag kastade några dummies till Lykka, men det var allt, mina hundar fick ingen mer träning. Istället tog vi en promenad ner till Molkom.

Torsdag hämtade jag vår nya bil, den ser ut som en Ahlgrens bil… Tror det kommer bli jättebra med den, har beställt bur men får vänta några veckor på den. Så jag och hundarna åker runt i Ronny just nu… Vi var också upp i Humletorp och rekade marker inför vårt TJP.

Fredag hjälpte Magnus mig att göra en budföring med Iver och en plats med skott. Keno fick träna framåtsändande med plattformen. Ett trevligt besök av bästaste grannen med hund fick vi också. Annars blev det en lugn hemmakväll.

Idag då… Dagen började vid Sörtjärn där vi mötte upp Maria, Kerstin och Brita för att träna jakt. Iver fick gå jaktfot bakom skytt med gevär, det gjorde han riktigt bra! Sen tollade han vid vattenkanten (där Brita hade dragit vilt så det luktade gott…), även det gjorde han fint. Han fick in viltlukt i näsan från söket men fixade ändå att tolla. Kerstin stod en bit bort och ”störde”, det löste han också fint. När vi tollat klart sköt K ett skott ut mot vattnet, utan att nåt föll. Sen gick vi bakom skytten till söket. Det låg en and och en trut ute. Trut har aldrig Iver sett, så jag fick skicka honom två gånger till den, men anden tog han fint.

Väldigt nöjd med Ivers insats idag! Jag fick sen bra tips på hur jag ska träna gripanden på vilt, jag provade det och det blev snabbt fint resultat. Tack för idag allihop, himla bra träning (och fika)!!!

Jag åkte sen och handlade mat och sen vidare till Forshaga BK. Hade sån tur att de precis skulle lägga plats med skott så vi hängde med på den. Det låg bara okända hundar, Iver låg i mitten, och han brydde sig inte ett dugg om dom. På skott nummer två halvsatte han sig upp, men la sig ner igen på mitt kommando. Resten låg han fint.
Sen var det Kenos tur att träna. Fritt följ, framåtsändande, ingångar med metallen, kryp, skall och stegen fick vi tränat. Han verkar vara bra i ljumsken nu, men jag vill ändå ta det lugnt ett tag till och det är inte det lättaste med Keno… Så jag försöker hålla träningen lugn och mest godis som belöning men han blir så glad ändå… Gladaste Keno…

Iver fick sen göra en plats tillsammans med Snaps och med skytt utan skott. Fick bra idéer av Anette där hur jag ska träna, tack för det! Sen tränade vi själva på lägremomenten.
Innan vi kom hem stannade vi till i Molkom och kutade runt femman, idag sprang jag hela vägen runt och foten verkar hålla!

En kommentar till “Solsken och solskensbönder.”

  1. Nu går det bra för er. Härligt! Plats m skott verkar ha lossnat ordentligt. Jag vill tacka för all din hjälp med vår träning. Har fått nya ideér och framförallt fått en spark i baken att det ska vara roligt att träna. Vi är på G igen och det var därför vårt KM blev så roligt att köra. tack Malin för hjälpen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.