Kondition – bra eller dåligt..?

Jag håller ju igång mina hundar ganska rejält fysiskt och anser att det är ett bra sätt att undvika skador (fast det kan ju hända ändå), må gott och även ett sätt att få hunden att orka hålla ihop på tävling.
Men ibland undrar jag om det hade sett annorlunda ut om inte Keno varit så tränad? Den hunden blir ju aldrig trött (jo, till slut förstås)! Kanske hade han haft ”normalt” med ork då? Kanske hade han varit ”lagomt” het i jakten? Får han för mycket fysisk träning? Kan man ha ”för bra” kondition? Fast nej, jag tror ändå han mår gott av att vara vältränad och jag älskar verkligen hans outtröttliga sökarbete och spårjobb! Jag avgudar hans förmåga att alltid vilja jobba, att alltid vilja ge 100% och att han säger ja till alla sorts jobb. Ja, jag älskar min grabb!

När Iver tävlade i helgen blev det väldigt tydligt att han fortfarande inte har samma uthållighet och kondition som sin far. Även om han genomförde tävlingen på ett jättebra sätt, märktes det att han var rejält sliten efteråt. Men han är fortfarande väldigt ung och jag är så glad att han ändå försöker och gör sitt bästa, trots att orken tryter efter en hel helg med tävlingar. Det ska bli spännande att se hur mycket mer han orkar på nästa tävling, som förmodligen kommer att bli om ett år. Då är han liksom vuxen.

Sen kan jag ju alltid hoppas att jag åtminstone kommer upp i halva hundarnas kondition… Jag tränar ju tillsammans med dom…

Efter den intensiva helgen har jag varit så trött så vi har faktiskt inte tränat nåt. Måndag höll jag jaktkurs, Iver fick visa en övning och vara passiv en halvtimme men annars gick vi bara en långpromenad.
Fortsätta fixa fårhagarna och att deklarera ägnade vi tisdagen åt. Det är första gången jag ska deklarera företaget och som tur är fick jag hjälp av underbara A! Sen tog det ganska lång tid att föra in allt på nätet men nu hoppas jag att allt blev rätt… Igår stannade jag till på Karlstad BK på hemvägen och hjälpte två stycken att skjuta. Efter det tog jag och vovvarna en springrunda.

Idag blev det i alla fall lite träning igen! Först hade jag en privatträning där det mest handlade om vardagslydnadsproblem. Efter det träffade jag Maria vid Sörtjärn. Iver fick träna tolling med störning av viltlukt och funktionär med vilt. Han fick se en and falla i vattnet, sen gick vi till söket där han hämtade två änder (låg bara två ute). Sen fot tillbaka till vattnet och han fick hämta anden. Bra fotgående efter skytt idag, bra stadga och fina upptag på viltet. Kul också att se att avlämningarna nästan sitter även vid vattnet, fast vi aldrig tränat det.
Keno ska ju starta WT på skoj på lördag så idag fick han träna lite, i alla fall en gång innan start… Det är ju inget han och jag lägger ner någon tid på just nu, men då och då dammar vi av oss. Han fick göra ett närsök tillsammans med Tessie och sen tränade vi ut, höger och vänster och stoppsignal i lite olika övningar, dock inga svåra, och ja, han är duktig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.