En hel vecka har gått.

Och det utan någon uppdatering här… Det har varit full rulle och tiden har liksom inte riktigt räckt till.


Långfredagen hade vi fint besök av Keno-sonen Ejder med familj. Vi träffades i Sörtjärn, för att de inte skulle behöva åka så långt, och även Pernilla med vovvar dök upp. Ejder visade sig ha växt upp till en riktigt stilig kille och visade fina spårtalanger! Dock tyckte han nog själv att han minsann hade hår på bröstet och försökte förklara det för pappa Keno… Och Keno, som höll ut in i det längsta, fick till slut tala om var skåpet ska stå. Det är så härligt med Keno, jag litar på honom till 110% och han skulle aldrig ta i mer än han behöver. Och han gör det på ett helt reko sätt. Ejder accepterade och promenaden blev lugn och behaglig med alla hundar. Iver skötte sig väldigt fint, impad av Lilleman!
Vi spårade med alla hundar, det snöade ju hela dagen så det blev inte helt lätt. Det var så roligt att få se Vilja och Ejder spåra, de var otroligt duktiga!
När alla hade åkt tog jag och grabbarna en springtur innan vi drog hemåt.

Påskafton tillbringade jag i Götene tillsammans med Lisa, Spex, Titti, Moyo och Vilde. Trots sol (fast det var kallt) glömde jag ta kort, så det blev bara några på Moyo och Vilde på slutet…
Vi började dagen med att träna lydnad. Iver fick göra budföring med skott och plats med skott (tillsammans med Spex). Keno fick träna fritt följ, inkallning med stå och ligg, framåtsändande och hopp.
Efter god lunch var det dags att träna jakt! Iver fick träna på att tolla när det luktade vilt i området och två funktionärer stod en bit bort med vilt i händerna. Bitvis fin tolling, men ibland blev ströningen för stor och han var på väg till viltet några gånger. Satt fint och stadigt på markeringarna, tog linjetaget fint och kom in med allt vilt.


Moyo apporterar.


Moyo igen.

Efter den trevliga dagen i Götene fick jag trampa på gasen för att hinna till släktmiddagen hos Annika på kvällen. Där fick jag också äntligen träffa Magnus igen, han har jobbat hela påsken, det är därför jag hittat på så mycket ”på egen hand”.

Söndag var jag rejält trött, det blev mest en vilodag. Keno fick behandling hos Aktiv Hund och jag tog med mamma på en långpromenad, men annars låg jag mest i soffan och läste en bra bok… Riktigt gött!

Tidigt på måndag morgon, kl 4.30, åkte jag och Iver iväg till Eva Thoren-Söderström för att gå en kurs ”prova-på-jaktprov”. Keno fick vara hemma med Magnus. Det var drygt att köra, inte minst på hemvägen… ”Provet” då… Tja, lille Iver gjorde mycket bra! Han är ju, och har alltid varit, en väldigt speciell hund och det innebär också att jag verkligen fått tänka till i träningen. Så det var så roligt att få se honom på ett prov! Fotgåendet var ju en skam, när skytten gick framför blev det såååå svårt! Alltså måste vi träna det, det har vi aldrig tränat, inte hunnit med det riktigt. Två fina enkelmarkeringar, hämtade in fem dummies på söket (riktigt kul att se då vi inte har tränat stort sök alls ännu, att han orkade ligga i och jobba så fint). Den sjätte fick Eva hjälpa honom lite med, då hade han blivit lite trött i kolan. Han fixade terrängbytena i söket fint, det är bara att träna på mycket sök, så han vet vad det innebär och så han blir trygg i det.
Sen var det två enkelmarkeringar i vattenkanten (det var lite väl kallt i vattnet), den första hamnade i gegga och då tänkte han inte ta den, han vill ju inte bli kletig… Men tog den till slut, nummer två spikade han. Där emot reagerade han på skytten och släppte nära mig och kom in utan då skytten rörde sig. Aldrig upplevt det med honom förut, men nåt att tänka på… När jag skickade ut honom att hämta den tog han den men kikade under lugg på skytten.
Sist var det ett riktat närsök som han gjorde såååå himla fint! Ut, blåste stopp, närsökssignal åt höger. Riktigt bra jobb, kul!
Iver hade inga problem att hålla hela provet, det som vi behöver träna massor är fotgåendet med skytt, bli säker på sök, att gå i gegga. Nöjd med Lilleman, det han inte kunde har jag inte lärt honom…

På hemvägen stannade jag till och träffade Keno-barnen Kula och Kenai, jättekul att få se hur de ser ut nu och få se dem träna lite. Duktiga barn!

Igår höll jag jaktkurs så mina hundar fick vila från träning, det enda de fick göra var att gå in hos veterinären och få en vaccinationsspruta.

Ikväll har Iver fått ett 800 m långt ängsspår med sex pinnar, det låg en timme. Under tiden det låg till sig, var han och jag ute och sprang. Han fixade spåret så fint och alla pinnar kom med. På ett ställe hade jag gått genom en hög med viltpäls, han nosade massor men kunde sen utan problem fortsätta spåra. En annan svårighet jag hade gjort var att gå i en cirkel och korsa mitt eget spår. Där spårade han noga, noga och löste det fint.
Till sist fick han ligga plats här hemma när jag gick runt honom och sköt några skott.
Keno har fått träna på plattformen och idag kunde vi sätta ihop ”före”, plattform, och sen ”sakta”. Himla kul att se vad fort han lärde sig plattformen!

Vi har äntligen fått tummen ur och köpt ny bil, den ska hämtas imorgon. Keno kom med på sin tävling, där han var andra reserv. Dessvärre har han sträckt sig i ena ljumsken så jag vet inte än om vi kommer till start. Han får gå i koppel denna veckan ut så får vi se sen. Om vi startar blir det alltså med en overloaded hund, utan nån träning alls två veckor innan tävlingen. Kan gå hur som helst alltså… Men det viktigaste just nu är att han blir bra igen förstås.

2 reaktioner till “En hel vecka har gått.”

  1. Hoppas Keno kryar på sig. Overloaded tolalre på tävling kan ju annars bli en utmaning… Men vi håller tummarna stenhårt för att det går hela vägen!

  2. Låter som ni haft fullt upp, kul att lilleman skötte sig så fint hos Eva. Roligt att du kom med med båda vovvarna på tävlingen, hoppas Keno hinner bli bra till dess.

    vi ses/Katrin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.