Träning med V-tollarna!

Nu är det fjärde söndagen som vi tränar, vi i Värmlandstollarna. Kul att vi fått ihop en grupp som tränar! Förutom träning blir det alltid fika / korvgrillning och en massa trevligt prat, en del ämnen hamnar lite lätt under bältet… Riktigt kul träning med andra ord!

Idag gjorde vi som ett litet provupplägg för de som ville. Och för Ivers del var det ett bra kvitto på de saker vi behöver mer träning på.
Tollingen vid vatten: Själva tollingen fungerade mycket bättre idag, trots invittrat område med vilt, ”publik”, funktionärer som höll i vilt och vattennära. Han var lite ute och sprang några gånger för att kolla in viltet men i det stora hela gick det bra. Fortsatt träning på tolling med dom störningarna är det vi behöver.
Enkelmarkering (and) på land: grejade en del med anden innan han till slut greppade den och kom in (vi jobbar på den träningen).
Kort linjetag (and): Det gick bra, inte spikrakt, men fint upptag på anden.
Sök med fyra änder: Tänkte lämna and nummer ett och två (?!), vet inte om det var lite tomt i huvudet? Men efter lite ”prat” mellan oss kom de andra två in väldigt fint.


Tolling. Matte sitter verkligen kvinnligt… Hmmm… Får nog träna på den posen…


Mer tolling. Tack Brita för tipset med kaninbollarna!


Inget fel på farten i alla fall…


På väg in med anden.


Jaktfot till söket.


Trolla tollar med bus i blicken!


Snoddas in action!


Kerstin och Snoddas.


Zingo levererar anden till Kerstin!


Tyvärr missade vi att ta kort när duktiga Berra tränade… Men han är en skönhet att titta på också…


Att sitta och ”störa” nära tollingen genom att vifta med en fågel är också viktigt!


Utan vår proffsiga och trevliga kastare – ingen träning!

Efter träning och grillning stannade jag till på Forshaga BK på hemvägen. Keno fick ”fludda” framåtsändande, hopp och ställande och Iver tränade kryp, framförgående, läggande och hopp.

Hemma igen hade äntligen älskade Magnus kommit hem igen, efter att ha varit i Sälen sen i onsdags. Skönt att ha honom hemma igen!

Igår fick mina båda hundar gå spår här hemma. Ivers låg 1,5 timmar, hade 8 pinnar och tre burkar och en hel del köttbullar. Spåret gick bara på kortklippt äng och jag räknade till 14 vinklar, både spets och vanliga. Han spårade galant och hittade alla sina pinnar! Däremot var han inte super-impad av burkarna men markerade dom i alla fall. Jag hade gjort ett ganska knivigt spår med många klurigheter, bla låg Kenos spår riktigt nära en sträcka, två pinnar låg med bara 10 m mellan mm.
Keno fick ett klurigt spår i skogen, i tung terräng. Det låg åtta skogspinnar och tre burkar och köttbullar i spåret. Han löste det fint, missade första pinnen, som låg bara 10 m efter spårstart, men hittade resten. Inte heller han var super-impad av burkarna men markerade dom noga. Det roligaste var ändå att han tog vinkeln på grusvägen (direkt efter att ha kommit ur skogen) och spårade också längs grusvägen. Säkert tack vare att jag lagt köttbullar i spåret där, med det är en bra början för honom att förstå att man ska spåra även på såna underlag. Att han inte har med sig det från början är helt mattes fel…

En kommentar till “Träning med V-tollarna!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.