Reprisen var bättre!

Skyndade mig ut efter jobbet idag för att hinna lägga spår. Kenos spår blev 900 m, 8 skogspinnar och låg 1,5 timmar. Han spårade jättebra, missade två pinnar men hittade resten fint.
Ivers spår var bara 500 m med sex pinnar och det låg 1 timme. Han spårade jättefint, jag hade snitslat för ovanlighetens skull, och han hittade alla sina pinnar.
Så idag kändes det som mina spårhundar var som vanligt igen, skönt!

En riktigt bra träning hade vi i söndags med Värmlandstollarna! Iver fick träna ihop med de andra tre tollarna. Vi gjorde som fem stationer. En station där vi skulle tolla, den var också invittrad med en and. Och sen fyra målområden, med gömda dummies, som vi först skickade till en varsin gång och sen kastade vi markeringar åt varandra till samma områden. Nästa övning var att stå på led, en dummy kastades av en kastare framför oss, den som stod längst från dummien hämtade den ihop med sin hund, medan den som stod närmast markeringen istället skickade till några av de fyra målområdena. Vi varierade sen både plats och kastare. Iver gjorde riktigt bra jobb, kändes bra. Och när Kerstin tipsade mig om ett bra sätt att få Iver att inte vilja byta dummy gick det väldigt bra. Tack för det Kerstin!

När alla var klara fick Keno komma ut och ”rensa upp”. Det låg en del dummies kvar och för honom var det ju helt dolda linjetag. Och han gjorde det så fint, pöjken! Raka, fina, långa sträckor, stannade på stopp, tog höger och vänster bra. Ja, han var riktigt, riktigt duktig! Så roligt! Bra inför Lagkampen. Tack alla för bra träning!

Innan jag åkte hem blev det ett stopp hos mor och far. Kicki kom också dit så vi satt och pratade en bra stund. Trevligt!

2 reaktioner till “Reprisen var bättre!”

    1. Med tanke på att mina hundar går andras spår ca 80 % av gångerna så hoppas jag verkligen inte att det var därför… Men händer det igen får jag ta mig en funderare…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.