Nästan ”Skarpt läge”…

Igår åkte jag hem till Pernilla, Doris och Vilja efter jobbet. Pernillas pappa hade varit så underbart snäll och lagt spår till alla hundar. Så för vår del blev det precis som en tävling: okänd spårläggare, andras pinnar, nytt ställe osv. Kenos elitspår hade legat 3 timmar och hade 7+1 skogspinnar i spåret. Det var även ett upptag. Vi har inte tränat upptag alls så han vek av alldeles för tidigt men när jag skickade om tog han rätt håll. Han spårade verkligen jättebra, vår nya träning har gett resultat! 6+1 pinnar kom in, alltså missade han en. Men jag är så himla nöjd med resten!

Till Iver hade han lagt ett lägrespår, 7+1 pinnar, det hade legat lite längre än ett lägrespår tror jag. Han tog sig an spåret fint, hamnade lite vid sidan av några meter i början men hittade snabbt tillbaka i det. Spårade så himla fint och alla pinnar med in. Duktiga Iver!

Tillbaka hemma hos Pernilla fick Iver göra buföringar där Pernillas pappa var skytt. Bara att konstatera: skotten bryr han sig inte om, men skytten är sååå spännande! Dock springer han bara via skytten när han springer från mig. Från mottagaren går det direkt till mig. Bra träning ändå, inga problem med ny plats, nya personer. Bara att mängdträna med skytt alltså…
Tack snälla ”pappa” för spåren och för att du sköt!! Hur bra som helst!

Resten av kvällen satt Pernilla och jag inne i hennes mysiga hus, käkade god mat och pratade bort några timmar. Trevligt! Extra kul att se hur mycket Keno och Vilja gillar varandra. Så otroligt lika i sättet och gillar att vara nära varandra. Hela tiden helst…

Idag har vi grejat här hemma, målat, fixat med fåren, bytt däck, tränat upptag på vilt (Iver), fikat hos svärföräldrarna och en massa annat.

En kommentar till “Nästan ”Skarpt läge”…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.