Lydnad, jakt och spårseminarium.

Linda och Anna hade fixat träningstävling på Hammarö BK i onsdags. Jättebra arrangerat, tack för det! Keno var först ut och så här blev det:
Fria följet: Mycket nöjd med hans fina attytid. Han var som en tickande bomb (han älskar verkligen det momentet) så jag fick ”ha tummarna i ögat” på honom, vilket gjorde att jag gick lite stelt…  Men han skötte sig fint, något slarv i en helt om sväng.
Inkallning med stå och ligg: Jag skulle bara köra ställandet men nåt blev fel, så han la sig? Vet inte, det blev nån kortslutning…
Framåtsändandet: Han gick fint ut, stannade till, men fortsatte sen i trav (han ska passa). Så där gör han ibland på tävling, bra att det kom fram.
Kryp: Nöjd där.
Skall: Nåt pip i tyst men ändå så mycket bättre (har ibland skällt)! Skallet bra som vanlligt.
Metall: Fint, slog med tassen, som vanligt.
Tungen: Fint.
Hopp: Dåligt avslut. Kom för nära hindret för min smak (vi brukar träna på 4 m ut), men löste ju momentet ändå.
Stegen: Mycket nöjd!!! Missade fjärde pinnen på väg upp men det är en sån enorm förbättring mot förra året då han kanske tog fyra steg allt som allt… Han gick lugnt och fint, stannade till på de två sista som jag vill.

Iver då…
Plats: 1 minut med okända hundar. Lugnt och fint.
Linförighet: Jättebra. Släppte med blicken några korta gånger men höll position.
Framförgående: Så bra som vi tränat. Dock tyckte nån att jag skulle lägga ner lite tid på att han står bättre still när jag går fram till honom.
Läggande: Bra.
Inkallning: Bra
Kryp: Gjorde vi ej.
Apportering: Bra. Tappade när jag skulle ta den.
Hopp: Dåligt avslut.
Bra att veta var vi står. Känns skönt att båda hundarna hade full fokus på mig, trots nya personer och plats.

Torsdagen var faktiskt en icke-hunddag. Jag och Magnus var på Galenskaparna / After shave tillsammans med Magnus föräldrar och kusin. Gött att få skratta lite!

Efter jobbet i fredags fick Iver göra en plats här hemma. Magnus sköt fyra skott. Det gick väldigt bra. Efter det lite lydnadsträning. Iver fick träna på att stå framför mig med omvänt lockande och kryp. Keno tränade ingångar med och utan metallen och upptag utan tass på metallen.

Igår var jag på spårseminarium på klubben hela dagen. Jens Karlsson, Tobias Gustavsson och Jessica Åberg från SWDI var där och pratade spår. Det var så superbra och jag blev sååå inspirerad att träna spår! Skönt också att jag faktiskt tränat Iver efter deras sätt att lära in spår, det syns ju också i hans spårning då han är väldigt spårnoga (spårar i kärnan). Keno däremot, är inte tränad så, vilket också visar sig i hans spårning…

Idag har vi varit ute hela dagen! Vi började med träning med V-tollarna. Iver var så fin idag! Först ett sök med två änder och tre duvor, det fixade han så fint. Sen gick vi fram till de andra och K kastade först en duva och sen en and som markeringar. Första hämtade han in snabbt, den andra fick han leta efter ett tag men hittade till slut. Han låg fint kvar i området och letade.
Sen fick han vara passiv när Keno tränade lite dirigeringsträning. Keno tränade klockan och gjorde det bra. Efter fika gjorde vi en övning som innehöll både passivitet, markering och linjetag tillsammans med andra hundar. Jag är jättenöjd med Iver idag, han var så samlad och fokuserad, jobbade bra och var helt tyst.

Keno fick sen spåra ett spår som jag lagt efter tankar jag fick med mig igår. Han spårade bra, hittade alla sex pinnar. Det jag kunde se var att han tog vinklarna fint men höll sig gärna lite bredvid spåret då och då. Han hade också svårt att spåra på gruset, vilket jag vet att han har då han inte fått tränat det från början. Helt börja om från början med honom är inte tanken, men att plocka lite russin här och där för att få ett noggrannare spårande. Om han hela tiden går i spårkärnan missar han heller inga pinnar…

Efter all träning hade jag en privatträning och sen handlade jag mat och nu är jag hemma igen. Tänk vad fort en ledig söndag kan gå!

2 reaktioner till “Lydnad, jakt och spårseminarium.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.