Kursstart!

Ja, i måndags började tävlingslydnadskursen! Fast jag har haft ganska många såna kurser nu är det fortfarande lika roligt! Och i den här kursen är det många som vill ut och tävla, kul! Innan kursen hann jag och vovvarna med en promenad och lite träning. Keno tränade på framåtsändande, positioner och ”att inte slå med tassen på metallapporten”. Iver fick träna på positioner och kryp.

Tisdag fick Ronny nya ”yttre styrleder” och efter det blev det en riktigt skön, lugn kväll hemma.
Onsdag träffade jag Hanne för lite lydnadsträning på Forshaga BK. Iver fick först göra en budföring. Jag hade stoppat på mig en leksak, fast jag vet att jag inte ska det i det momentet, så det gick inte riktigt som det var tänkt… Han fick komma ut senare då vi gjorde om momentet och då gick det fint! Iver och jag blev genomkörda i lägre av Hanne och det såg riktigt bra ut. Lite snett sättande på ingången med apporten och en matte som måste lära sig ställa upp rakt vid hindret var det som var att anmärka på.

Keno och jag tränade själva och vi koncentrerade oss på ställandet på inkallningen och framåtsändandet. Körde riktigt länge, Keno fick kämpa rejält, men så blev det också riktigt bra. Efter träningen tog vi en promenad med Mari och tösera.

Igår var det dags för jaktgruppen att ses igen. Först la jag två spår. Sen fick Iver träna att tolla när det låg änder precis bredvid och de andra tränade markeringar i närheten. Det gick jättebra och ingen antydan att vilja springa till viltet! Sen fick han hämta två änder, fina upptag den här gången. Vi drog oss sen närmare de andra och tollade precis bakom T och Lykka och där hade det legat vilt. Iver tyckte det var en aning svårare men det gick i stort sett bra. Sen fick han sitta passiv när de andra tränade klart. Han fick sen ta sitt spår, som legat drygt en timme, var 200 m långt, massor av köttbullar i spåret och en boll som slut. Han spårade fint, blev inte ens störd av en lös goldenhane som smög sig fram till oss och hann nästan ända fram innan ägaren fick tag på honom.

Kenos spår var drygt 400 m, med köttbullar i spåret och en boll som slut.Jag hade snitslat rejält och han tog de flesta vinklar väldigt fint. Han spårade bra och jag tycker mig se en antydan till lite mer spårning i kärnan än tidigare.
Vi avslutade med en promenad.

Den här helgen är det en hel del på gång… Jag ska ha tre privatträningar imorgon och då ska två viltspår läggas innan. Sen ska mina hundar också få spåra. Garderoben ska målas och fårhagar lagas.
Söndag är det dags för tollarträning igen. Förra söndagen tränade vi här hemma och jag är väldigt nöjd med Ivers attityd och jobb. Dock hade han ju svårt att tolla när Brita stod en bit bort med en and så det får vi träna mer på.

En kommentar till “Kursstart!”

  1. Åh vad ni är duktiga. Och så ambitiös du är. Ni kommer att gå långt alla tre.
    Jag har börjat fundera på att variera belöningarna även i ff tack vare dina tips. Så tack för det Malin. Vi jobbar på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.